Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen satsning på badplatsen i Borgsjö

Badplatsen i Borgsjö kommer inte att få någon ansiktslyftning under 2016. Det beskedet ger humanistiska nämnden, som inte är beredd att tillmötesgå de önskemål om en upprustning som förts fram.

Under slutet av 2015 så gjorde Träportens ägare en påstötning gällande de förbättringsåtgärder som man ansåg var behövliga vid badplatsen, och som även varit en del i den förstudie som tidigare gjorts för ett attraktivare Ånge naturum.

– När de planerade att bygga om naturum och turistbyrån så fick vi känslan att de skulle snygga till hela området och ändra saker på stranden för att göra den mer attraktiv och tillgänglig, skriver Träportens ägare, tillika ägare av marken där badplatsen ligger.

Bland annat så hade de hoppats att någonting skulle göras åt det bottenslam som börjat tränga upp genom den skyddsduk som lades på plats för flera år sedan. En duk som i dag är så trasig och söndrad att den inte längre uppfyller sitt syfte.

– När man går i vattnet så sjunker man ner i mycket slam och det är inte så skönt, konstaterar de i sin skrivelse, där de också bifogar förslag på vad som bör göras för att badplatsen ska vara säker och attraktiv för besök.

Och enligt humanistiska nämndens ordförande Catharina Karlsson (S), som själv besökte ägarna och badplatsen i november, så har man nu i alla fall sett till att de största säkerhetsbristerna i området har blivit åtgärdade.

– Fritidskontorets folk har varit dit och tagit bort lite saker från den gamla vattenrutschbanan som fortfarande fanns kvar och täppt igen några hål som fanns på stranden, säger hon.

Däremot så kommer inte önskemålen om en bättre botten eller anläggandet av en kanotbrygga att hörsammas.

– Det är ingenting som vi har för avsikt att göra nu, säger Catharina Karlsson, vars nämnd var enig om att avslå de övriga önskemålen om en upprustning av badplatsen och badområdet.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!