Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen seger på hemmaplan – då krossade Kovland Lejon

Tolv matcher utan trepoängare på hemmaplan.
Mot SK Lejon såg Kovland till att sätta stopp för den mörka sviten genom en komfortabel 6–0-seger.
– Det var ett tag sedan, första gången för säsongen faktiskt, säger tränaren Peter Smedberg.

Kovland har ett uttalat mål att ta sig till play off igen.

Två matcher in i fortsättningsserien hade de två raka försluter i bagaget.

Då kom SK Lejon, som inför söndagens omgång ledde serien, på besök i Ånäshallen och plötsligt så lossnade det för hemmalaget.

1–0 kom redan efter fyra minuter av den första perioden från Marcus Johanssons klubba innan Niclas Wedin utökade ledningen i slutet av perioden.

– Bra att vi fick ledningen. Problemet tidigare när vi haft ledning är att vi har slappnat av men nu var vi noga med att göra försvarsjobbet, och det påpekade vi hela tiden i båset och framför allt i omklädningsrummet, säger Smedberg.

Ett mål från Sundsvallsjunioren Oliver Pihlström i den andra gjorde att Kovland hade en skön ledning inför matchens sista 20.

Då passade hemmalaget på att skicka in ytterligare tre puckar för att fullborda krossen.

– Det jag är mest nöjd med är försvarsspelet, att vi kan hålla nollan. Det har inte alls varit bra under en tid nu och vi har haft stora problem i egen zon.

Kovland hade två poäng med sig från seriespelet innan jul, och har därmed fem poäng i tabellen. De passade samtidigt på att lämna platsen under kvalstrecket då målskillnaden putsades till.

– Det är en jäkla skillnad, och det här var nödvändigt. Vi har två bortamatcher nu så det var nödvändigt att få det här att gå på, säger Smedberg.