Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen sjunde raka för Wallin

Talls Odins vinstsvit är bruten. Efter sex raka segrar tog det stopp på Bergsåker.
– Placering är inte alltid samma som prestation, säger hemmatränaren Anders Wallin.

Annons

Mycket av helgens V75-omgång på Bergsåker skulle komma att handla om skrällarna av Janne Sisu och Krusse. Men på förhand talades det kanske mest om Anders Wallin och hans Shelly Ann Frazer och Talls Odin.

Den sistnämnde hade sex raka vinster, men i V75-debuten på hemmaplan tog det stopp. Det blev till sist en fjärdeplats, precis som fallet blev för Shelly Ann Frazer i den andra avdelningen.

– Jag är jättenöjd med båda. Det är små marginaler och mycket som ska stämma. Shelly Ann Frazer saknar lite form, det märks. Och för Talls Odin var det ett opassande underlag. Hon föredrar hård bana vilket det inte blev med plusgrader och snö. Jag hade ju hoppas att vinna eftersom det är en bra häst, men det var bra motstånd också så att komma fyra är inte fy skam, säger den mångårige tränaren Anders Wallin.

Hur var det att tävla på hemmaplan?

– Jättebra. Banan var trots allt bra efter förutsättningarna och det var ett trevligt arrangemang. Sedan hade jag ju hoppats på lite mer utdelning.

Läs också: Skrällen på Bergsåker: "Inte förstått det än"

Tävlingens två stora skrällar stod alltså kallblodet Krusse och varmblodet Janne Sisu för. Krusse vann överraskande avdelning fyra där Anders Wallin gick för seger med Talls Odin. Men det är främst Janne Sisus seger som glädjer Anders Wallin.

– Ja, det är jätteroligt. En hemmaseger, det är bra för oss. Men det är också detta som är tjusningen med trav. Veckan före pratar man om vinnare, sen är det sådant här som ställer allt på kant, trots att det såg så väldigt enkelt ut innan. Båda två var väldigt svåra vinnare.