Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen tränare tippade GIF ur Allsvenskan – så ska laget spika målsättningen

I fjol gick GIF Sundsvall ut på upptaktsträffen och sa att man siktade på en tiondeplacering.
I år hade man ingen målsättning klar.
Det arbetet görs under tisdagen.
– Vi gör det väldigt seriöst, det är ingen gisslingslek, säger lagkaptenen Tommy Naurin.

Inför återkomsten i Allsvenskan förra säsongen valde GIF Sundsvall att sikta mot en tiondeplats. Något som man berättade om på upptaktsträffen inför säsongen.

På årets upptaktsträff hade man ingen målsättning gällande tabellplacering klar. Men det handlade inte om någon mörkning.

– Vi har inte riktigt hunnit sätta oss ned, men det mötet är schemalagt till i morgon (tisdag). Det finns inga hemligheter bakom det, säger Tommy Naurin.

Se också: Så gick snacket på upptaktsträffen

GIF-kaptenen berättar samtidigt att gruppen tillsammans jobbar fram målsättningen inför säsongen på ett ambitiöst sätt.

– Vi gör det väldigt seriöst, det är ingen gissningslek. Vi diskuterar oss fram till vad som är realistiskt och vad vi tycker att vi kan uppnå, säger han.

Har du varit med om att man gör på samma sätt i andra klubbar?

– Inte på samma sätt. Här är det mer utpräglat, ett arbete med flera frågeställningar. Tidigare har det mer varit att frågan kastas ut i gruppen, här sätter vi delmål, stora mål och ofta ett slutgiltigt placeringsmål. Men det är inte säkert att det blir så i år, det kan handla om prestation eller poäng också.

Vad tycker du är en rimlig målsättning i år?

– Jag gillade tiondeplaceringen i fjol. Det är inte omöjligt att ha samma två gånger i rad, jag tycker resonemanget kring den målsättningen var helt rätt och skulle absolut kunna tänka mig samma sak igen.

När de allsvenska tränarna fick tippa ett lag vardera som de tror kommer åka ur Allsvenskan svarade ingen GIF Sundsvall.

Krönika: Underhundarna kommer inte från Sundsvall längre

– Det ligger ett hårt arbete bakom, men ingen falsk trygghet får smyga sig in för oss. Jag tycker inte man ska bry sig något om förväntningarna, då är man ute på hal is. Men det är klart att det finns en anledning till varför de andra tränarna tror att vi kommer klara oss kvar. Det är nog det fina arbetet vi la ned i fjol, och det hoppas jag att vi kan göra igen, säger Tommy Naurin.

Läs mer: GIF Sundsvall tippas klara nytt kontrakt

Mer från upptaktsträffen:

Roger Franzén om nyförvärven: "Ska förhoppningsvis kunna göra mål på fler sätt än tidigare"

Tommy Naurin laddad inför "första riktiga Norrlandsderbyt"

Krönika: Underhundarna kommer inte från Sundsvall längre