Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen vindkraftpark i Stockåsbodarna

Kommunfullmäktige i Ånge beslutade på måndagens sammanträde att avslå bygget av vindkraftparken i Stockåsbodarna.

Det har stormat om planerna på vindkraftparken Stockåsbodarna norr om Torpshammar. Kommunalrådet Sten-Ove Danielsson (S) gav vid ett tidigare kommunfullmäktigesammanträde ett muntligt löfte om att den socialdemokratiska majoriteten skulle säga nej till bygget av vindkraftparken. Så blev det också vid dagens sammanträde. Beslutet applåderades av en närvarande ortsbo. Alla var eniga om att avslå bygget av vindkraftparken i Stockåsbodarna på gränsen mellan Ånge och Sundsvalls kommuner.

Beslutet föregicks inte av några större diskussioner. Lokalbefolkningen har fått säga sitt när ärendet återremitterades och på ett samrådsmöte. Kommunen har fått flera skrivelser, både för och emot en etablering. Fullmäktige konstaterar att det tidigare inte varit så starka åsikter i frågan, men att lokalbefolkningen nu visat att de inte vill ha en vindkraftpark och säger därför nej till lokaliseringen av vindkraft vid Stockåsbodarna.

För Plus-kunder: Lovar stoppa vindkraft på Stockåsbodarna – tidig julklapp till bygdeföreningen

Läs också: Besvikna kämpar skickar syrligt brev till kommunen om vindkraft

Läs också: Vindkraftsbolag ifrågasätter bygdeförenings skrivelse: Ren och skär lögn"