Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen vinterkyla i sikte

Den som väntar på svensk vinterkyla och snötäckta landskap lär få vänta ett tag. Mildvädret fortsätter, enligt SMHI.

– Det är varmare än normalt i hela landet, och det fortsätter att vara milt. I dag blir det uppåt 10–11 grader i Götaland och delar av Svealand, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

Medeltemperaturen i december har hittills varit upp till fem–sex grader högre än normalt i vissa delar av landet. Och i går var det mer än tio grader varmare än normal medeltemperatur i bland annat delar av nordöstra Götaland, liksom Värmland och Dalarna.

– Det blir lite svalare under måndagen, men det blir inget kallt vinterväder. Det är över Norrland som det ligger snö på många håll och där kommer det ytterligare lite i veckan. Men inte ens där blir det riktigt kallt.

Årets högsta decembertemperatur, 13 grader, uppmättes i Norrköping den 1 december. På julafton 1977 mättes 13,7 grader i Simrishamn – den högsta bekräftade decembertemperaturen sedan mätningarna inleddes.

Även på Åland är det varmt och där har verkligen ett decemberrekord slagits med 11 uppmätta grader i Jomala, strax norr om Mariehamn.