Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget avtal – tv-kanaler nedsläckta

Hundratusentals hushåll har blivit av med flera av sina tv-kanaler. Förhandlingarna mellan Telenor och Discovery har strandat. Mellan 800 000 och 900 000 svenska abonnenter blir av med kanaler som Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11 och Eurosport.

Annons

Mellan 800 000 och 900 000 svenska abonnenter blir av med kanaler som Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11 och Eurosport.

Avtalet mellan norska Telenor, som äger distributörerna Bredbandsbolaget och Canal Digital, och Discovery Networks löpte ut vid midnatt utan att företagen kommit överens om ett nytt.

– Det som ligger till grund för det här är Discoverys krav som leder till för stora prisökningar för våra kunder, men det leder också till att våra kunder måste betala för kanaler de inte vill ha, säger Aron Samuelsson, presschef på Bredbandsbolaget, till TT.

De båda parterna skyller nedsläckningen på varandra. Enligt Discovery har Telenor valt att ta bort kanalerna från sina tv-paket - men Telenor säger sig inte längre ha Discoverys tillåtelse att sända kanalerna.

Aron Samuelsson hoppas på en snabb lösning, men kan inte ge en exakt prognos på hur lång tid det kommer att ta innan kunderna kan se kanalerna igen.

– Om man tittar på de tidigare konflikterna som Discovery varit inblandade i med andra operatörer så har det tagit mellan en dag och en vecka. Men vi kan inte ge några garantier, säger Aron Samuelsson.

– Det ligger i båda parters intresse att hitta en lösning. Det här är ju en taktik för att sätta press på oss, som vi är medvetna om.

(TT)