Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget besked för Viskan före nyår

De anställda vid kriminalvårdsanstalten i Viskan får inget besked om framtiden före jul.
Vi hade hoppats på det, säger Ingrid Norberg, anstaltschef.

Enligt uppgift kommer ett besked från kriminalvårdsverket någon gång i början av januari. Men det finns också uppgifter på att beskedet kommer att dröja en bit in i februari innan det kommer.

Det är inte roligt att gå i den hör ovissheten. Naturligtvis räknar vi med ett positivt besked. och det sker mycket lobbyverksamhet för att anstalten, säger Ingrid Norberg.

Ånges kommunalråd, Sten-Ove Danielsson arbetar för att anstalten ska vara kvar.

Det finns tydligen en inriktning på att anstalten ska byggas om så att varje intagen ska kunna tvätta och laga mat själv för att slussa ut i klivet. En inriktning som både jag och anställda har svårt att förstå. De som avtjänar sitt straff i Viskan tror jag inte behöver den utbildningen. Jag är övertygad om att de har de kunskaperna. Och har man inte det så finns det en träningsavdelning på anstalten, säger Sten-Ove Danielsson.

Något gehör från statliga specialfastigheter har kommunen ännu inte fått.

En normal upprustning och ett hyreskontrakt på sex år skulle vara mycket bra istället för de korta kontrakt som är nu. Men ska kontraktet skrivas på längre tid då är det regeringen som måste säga sitt. Och det finns tydligen ett stort behov av platser de närmaste åren, slutar Sten-Ove Danielsson.