Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget besked om Nylander – landslagsläkaren: "Vi fortsätter enligt vår plan"

Det var nu beskedet skulle komma om William Nylanders vara eller icke vara i JVM.
I stället ställdes presskonferensen med Sveriges superstjärna in i sista sekund och landslagsläkaren PA Bergsten fick svara på pressens frågor.
Och beskedet var: Det går fortfarande inte att avgöra om Nylander kan spela i JVM.

Annons

Kan han spela eller inte? Det var den stora frågan när Juniorkronorna höll sin presskonferens på spelarhotellet under torsdagseftermiddagen.

Svaret: Vi vet fortfarande inte. I sista sekund ställdes presskonferensen med William Nylander in och i stället dök läkaren PA Bergsten upp för att svara på pressens frågor.

Och precis som tidigare kunde landslagsläkaren inte ge något besked om Nylanders vara eller icke vara i JVM.

– Han mår bra, men vi har tagit ett beslut att han inte ska vara med på presskonferensen. Det handlar om uppmärksamheten. Anders Feltenmark (landslagets presschef) kallade till pk:n för att ge besked, men i sista stund valde vi att avstå. Det är för många intryck för honom.

– Jag vill inte prata om hans symptom. Vi hoppas att han spelar mer, men vi tar det dag för dag. Vi får se hur framstegen blir. Vi fortsätter enligt vår plan och det har inte varit några motgångar hittills.

LÄS MER: JOHANSSON: Det var nästan inte kul – men nu är vägen rakare mot ett svenskt JVM-guld

PA Bergsten berättade även att landslagsledningen har kontakt med Toronto.

– Vi har kontakt med Toronto varje dag. De vet hur det ligger till.

William Nylander har inte kunnat träna på is sedan huvudtacklingen. Och det är fortfarande oklart när han kan dra på sig skridskorna igen.

– Jag vet inte om han kommer träna i morgon. Vi vill hålla på vad som händer med William, och förhoppningsvis spelar han mer.

Ville William komma hit på presskonferensen?

– Jag tror inte det. Vi har inte pratat så mycket om vad William vill göra, utan vi tog beslutet, säger Bergsten.

SE MER: Lär känna JVM-laget – här dissar trion resten av laget: "Alla är så jävla dåliga"