Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget bifall för motion om kollegial handledning – upp till respektive chef att bestämma

Kommunstyrelsen i Ånge säger varken ja eller nej till Vår framtids motion om att undersöka kostnader, rimlig kontinuitet samt införande av kollegial handledning inom skola, vård och omsorg.

Syftet med motionen är enligt förslagsställarna, som är fem till antalet, att förhindra ohälsa och sjukskrivningar samt öka trivseln. Något man tror kollegial handledning, det vill säga ett slags internt erfarenhetsutbyte, skulle kunna bidra till.

För Plus-kunder: Vår Framtid hyllade betydelsefulla personer i Ånge: "Jag blir alldeles skakis"

Förslaget ser dock ut att stanna vid just ett förslag. I alla fall att döma av kommunstyrelsens rekommendation till kommunfullmäktige där man varken säger ja eller nej utan i stället anser motionen besvarad.

För Plus-kunder: Besked från kommunalrådet – nämnderna får mer pengar 2018: "Det känns rimligt"

Anledningen är att man anser att kollegial handledning redan tillämpas i viss utsträckning, och att det inte är politikerna utan respektive chefs sak att avgöra om modellen ska tillämpas.