Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget förbud mot spinnare

Svar på Ove Vikströms insändare den 25 december i ST an­gående förbudet att fiska med sänke och möjligheten att ändra fiskebestämmelserna under säsongen i Ljungan nedströms Viforsens kraftverk.

Syftet med bestämmelsen är att förhindra felkrokning till följd av fiske med spinnfluga, men om vi bara skulle förbjuda spinnfluga så skulle vi få ett fiske med sänke och mask där man kan fiska på samma sätt som med spinnfluga.

Skälet till att kunna ändra bestämmelserna under säsongen är att kunna stoppa allt fiske eller inskränka det vid extrem lågvattenföring eller extremt hög vattentemperatur. Syftet med detta och även förbudet mot att använda sänke är enbart av fiske­vårdande skäl och det finns inga avsikter att förbjuda spinn/haspelfiske med drag, spinnare, vobbler och dupp (till exempel bombarda) med maximalt tre flugor.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel