Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget fusk i mjukvaran på modellår -16

Volkswagen bekräftar nu att ingen olaglig mjukvara finns installerad i fordon med motorn EA288 varken för EU5 eller EU6. Det gäller bilar i årets modellprogram.

Annons

– Beskedet innebär att nya bilar från Volkswagen-koncernen som säljs inom Europeiska Unionen med dessa motorer överensstämmer med legala krav och miljöstandard, berättar Marcus Thomasfolk, informationschef Volkswagen Sverige.

Volkswagen har tidigare bekräftat att nya EU6-godkända bilar som säljs inom Europeiska Unionen uppfyller alla legala krav och miljöstandards.

Volkswagens kunder kan besöka hemsidan och ange bilens registrerings- eller chassinummer för att se om de är påverkade. Likadana hemsideslösningar finns för Audi, SEAT och Skoda.

Arbetet med att ta fram tekniska lösningar pågår med högsta tempo. Justerande åtgärder på bilarna kommer att inledas i januari 2016 – utan kostnad för kunderna.

Åtgärderna utvecklas just nu för varje påverkad serie och varje påverkat modellår. Volkswagen kommer därefter att informera ägarna till aktuella bilar under de närmaste veckorna och månaderna.