Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget gehör för förslag om ökad öppenhet

Motionen från Vår framtids oppositionsföreträdare Leif Edh om att öppna upp kommunens nämnder för ökad insyn får inget gehör i beredningen.

Annons

Andemeningen med motionen var att genom ökad öppenhet försöka uppnå en bättre förståelse för politiken och det arbete som föregår ett beslut. Ett förslag som enligt tillförordnad kommunchef Stefan Wallsten redan är möjligt att uppnå genom de skrivningar som redan finns i kommunallagen och kommunens reglemente.

– Om fullmäktige medgett det så får nämnden besluta att den eller de som har väckt ett ärende genom medborgarförslag får närvara när nämnden behandlar ärendet och delta i överläggningarna, skriver Stefan Wallsten.

Eftersom samma regelverk också gör det möjligt att hålla öppna sammanträden så föreslår han att man avvisar Leif Edhs förslag om att ge kommunstyrelsen i uppdrag att undersöka ytterligare former för ökad öppenhet och insyn.