Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget hopp om att rädda brinnande villa

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades under natten till fredag till en villabrand strax utanför Kovland.
När larmet ringdes in glödde det i trossbotten på huset. En stund senare hade branden spridit sig och lågor slog ut genom taket från övervåningen. Under morgonen var hoppet närapå ute för att kunna rädda huset.
– Det brinner för fullt och huset går inte att rädda, säger Bosse Elgenström vid räddningstjänsten.

Larmet inkom klockan 02:32 under natten mot fredag.

Vid 03-tiden befann sig räddningstjänst och ambulans på platsen. Larmaren hade sett glöd i trossbotten på huset och elden spred sig snabbt.

Läs också: Rökdykare släckte villabrand: "Det var kraftig rökutveckling från taket"

– De har försökt att lokalisera branden, men det hade spridit sig i trossbotten och väggar. Det tog sig på vinden och har tagit sig upp genom taket, säger Bosse Elgenström, inre befäl vid räddningstjänsten.

Två personer uppges bo på adressen och kunde ta sig ut. Ingen person ska ha skadats i branden, men två katter riskerar att ha brunnit inne.

Branden verkar ha spridit sig från en braskamin.

Läs också: Kraftig garagebrand spreds till villa – hölls under bevakning

– Vi vet inte hur utgången blir, om huset kommer brinna ner. Men det man tror är att det har startat vid kaminen, säger Martin Södervall, vakthavande befäl vid Västernorrlandspolisen.

– Vi skriver en anmälan om brand utan misstanke om brott. Det är ett försäkringsärende.

Polisen kunde således lämna platsen under natten och så även ambulansen. Räddningstjänsten kämpade med att få kontroll över lågorna men framåt morgonen hade man inte längre mycket hopp om att kunna rädda byggnaden.

– Jag vet inte riktigt hur det blir, men det låter som att de håller på att släppa huset nu. Man får ingen ordning på det, det sticker iväg hela tiden, säger Bosse Elgenström vid räddningstjänsten.

– De håller på att bära ut tillhörigheter. Vad jag har hört så var bottenvåningen helt rökfri, så de har kunnat bära ut en del grejor.

Tre styrkor befann sig då på platsen. Om man beslutar att låta huset brinna ner kommer några män att stanna kvar för att bevaka brandplatsen under morgonen.

Läs också: Man anmäls för brott efter lägenhetsbrand

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!