Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget mål på tre matcher för SDFF

Ännu en förlust inkasserades för SDFF i Elitettan. Denna gång borta mot Kvarnsveden IK med siffrorna 2–0.
– Det är för uddlöst framåt, vi skapar en riktig chans och två halvchanser under matchen, säger tränaren Fredrik Carström.

SDFF har det tufft med skador på nyckelspelare och inför matchen mot Kvarnsveden kom två nya avbräck – Linda Sjödin och Malin Sjöberg på innermittfältet. Linda Sjödin skadade revbenen i förra matchen och Malin Sjöberg drogs med sjukdom.

– Det är inte optimalt att byta ut innermittfältet, men så har det sett ut hela säsongen så vi är van, säger Fredrik Carström som matchade Isabelle Haaranen och Tova Torstensson på mitten i stället.

Första halvlek var en jämn historia, där SDFF hade det mesta av bollinnehavet medan Kvarnsveden stack upp med de riktigt farliga chanserna. Och på just en av de farliga omställningarna kom 1–0.

– Det är lite oturligt, de slår in ett inlägg och bollen går in via Pernilla Wennman, säger Carström.

I andra halvlek flyttade SDFF upp i jakten på en kvittering, men som så många gånger förr den här säsongen saknades spetsen.

– Det är för uddlöst framåt, vi skapar en riktig chans och två halvchanser under matchen, säger tränaren Fredrik Carström.

I stället utökade Kvarnsveden på sin ledning efter kvickt inkast och ett inlägg på bortre stolpen där Elin Danielsson dök upp.

Den farliga chansen kom efter att Isabelle Haaranen spelat snett inåt i staffområdet till en framrusande Kim Sundlöv som sköt – dock utan nätkänning. Just nätkänning är något som SDFF inte känt på tre matcher, senast var Ida Brännströms reducering mot Kalmar.

– Kvarnsveden är lite tyngre än oss och det bättre laget, men vi uppvisar ett bra tålamod i defensiven, säger Fredrik Carström.

Härnäst väntar två matcher mot Älta IF innan ett lägligt uppehåll väntar.