Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingvarsson listar Kents sju bästa textrader: "De har följt mig de senaste 20 åren"

Skapligt sent på söndagskvällen släpptes nyheten om bandet Kents avsked. Nyheten släpptes i en lika cool som smart video, som genast blev viral. Mitt flöde fylldes snabbt av sorg, citat om att man bävat för den här dagen och givetvis delningar av Kent-videon, kompad med en massa gråtande och allmänt ledsna emojis.

Jag blev inte förvånad, men likväl berörd. Dels imponeras jag av Kents smarthet att själv få spinn på nyheter som sig själva. Men bara vetskapen om att de sista Kent-klassikerna är skrivna skapar en smygande känsla av tomhet.

Allt ifrån första kontakten med "Blåjeans", "Kräm" och "Gravitation". Spelningen på Vattenfestivalen, ens ungdom i koncentrat – nyss flyttad till Stockholm och med livet lagom liggandes framför en, via en allt mer mognande och djupare textsättning av de malande, melodiskt rockande tonerna – till dagens medelålders diggande, kanske en längtan efter det som en gång var (se plats tre i listan!).

Kents texter har följt mig de senaste 20 åren. De har lika länge berört mig. Talat till mig. Satt ord på tankar.

Tänkte – dagen till ära – lista de bästa och mest berörande stroferna, textraderna, som Kent bjudit på.

Här är min lista, min sju-i-topp.

Håller du med?

Lyssna på låtarna här. (Spotify)

7. Att synas utan att verka. Ser enkelt ut på håll. (Socker)

6. Ni kan skratta om ni vill. Håna oss. Vi rör oss, ni står still. (747)

5. Och visst bor det ett skrik någonstans i ditt lugna, tysta liv. En vild fantasi som dränks i lådvinsnostalgi. (Du är Ånga)

4. Ingen på vägarna bara döda grävlingar. I en sömnig liten stad, åh ingen annanstans kan man vara ensam. Som just här. (LSD, någon)

3. Du vaknar upp din ungdom borta. Din spegelbild ser ut som skit. Och allt som förut var så enkelt, har blivit väldigt svårt. (Var är vi nu)

2. Du har förändrat ditt sätt, suddat ut varje spår. Men i själen din ja långt, långt in ekar tonåringens vrål. (Klåparen)

1. Dom små, små orden är svåra ord. Och de hårda orden är enkla ord. Jag fick chansen, du gav mig chansen. Men nu är det för sent. (Chans)