Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inkompetent läkare får tre års prövotid – arbetade tidigare i Sundsvall

En manlig läkare har vid flera tillfällen visat oskicklighet i sin yrkesroll och anmälts för inkompetens på bland annat hälsocentralen Centrum i Sundsvall. Trots det fick han arbete som läkare i Malmö. Nu har Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN beslutat om tre års prövotid för läkaren, skriver SVT Nyheter Västernorrland.

Den manliga läkaren började arbeta i Sundsvall i februari 2012. Men efter att mannen gjort flera felsteg anmälde mannens chefer honom till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, för inkompetens. Trots att stöd sattes in och mannen fick handledning av en annan läkare uppfattade inte cheferna det som att det blev bättre. Det rapporterade SVT Nyheter.

Ingen åtgärd gjordes från IVO och därför kunde mannen fortsätta arbeta som läkare i Malmö.

I flera fall har läkaren gjort ofullständiga undersökningar av patienter, låtit bli att remittera sina patienter och feltolkat provsvar. Läkaren har också uppvisat brister i sin förskrivning av narkotiska läkemedel genom att förnya recept efter patienters önskemål utan att göra egna medicinska ställningstaganden till behandlingen.

Efter att IVO granskat 18 patientärenden har de konstaterat att i 16 fall har läkaren brustit i sin bedömning. Bristerna har ansetts så stora att läkaren äventyrat patientsäkerheten. Därför har nu Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd beslutat om en treårig prövotid för läkaren, skriver SVT Nyheter Västernorrland.

FLER NYHETER:

Mattias blev Lill-Babs vardagshjälte – hittade artistens körkort på E4

För Plus-kunder: Fyra valkretsar blir en: "Västernorrland behöver regionpolitiker och inte bypolitiker"

Från hästtransport till bastubuss – Gerome visar upp sitt udda bygge

För Plus-kunder: Box whisky storsatsar – får mångmiljonstöd av landstinget