Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ankarsvik vann seriefinal i sudden

/

Toppmötet blev dramatiskt. Med två sekunder kvar av ordinarie tid kvitterade Klockarberget till 4–4.

– Det brukar bli jämnt när de här lagen möts, säger Ankarsviks Amilia Sjöström som satte det avgörande målet på övertid någon spelminut senare.

Annons

Spelmässigt var matchen mellan ettan och tvåan i damernas division II innebandy tät. Även om det var relativt få utvisningar rådde det definitivt ingen brist på närkampsspel.

– Som det ska vara i en tidig seriefinal: Aggressivt med två lag som vill mycket. Hårt, men inte fult, konstaterar Klockarbergets assisterande tränare Jimmy Ström.

Bortalaget tog ledningen tidigt i både första och andra perioden. Att Klockarberget sedan tappade ledningen, tog ut målvakten och jobbade sig i kapp i slutsekunderna, men ändå fick se sig besegrade tillslut – var tungt för vinnarskallen Ström.

– Jag är en dålig förlorare och har svårt att analysera just nu. Det var inte vår dag, även om vi visade på en bra lagmoral säger Ström.

I hemmalaget var stämningen muntrare efter matchen. De fick kämpa sig in i matchen, men till skillnad från sina motståndare stod Ankarsvik som segrare när slutsignalen ljöd. Amilia Sjöström var speciellt nöjd med lagkamraten Hanna Ådahls insats.

– Hon gjorde två mål och krigade på jäkligt bra. Det är bra fart på henne säger hon och forstätter: Fast jag är nöjd med alla, Jag tycker att vi spelade jättebra. Det var surt att vi släppte in ett med två sekunder kvar, men jätteskönt att sätta den där bollen i sudden. Det var en viktig match, säger Amilia Sjöström.

Att lördagens vinst betydde mycket för Ankarsvik är ingen underdrift. Den gjorde att laget, med två matcher fler spelade, leder serietabellen sex poäng före Klockarberget. Spänningen i denna kamp lär alltså inte ta slut här.

– Vi ligger ju där uppe nu, men det är många matcher kvar och det gäller att vi inte slappnar av, utan fortsätter kämpa, avslutar Sjöström.

Mer läsning

Annons