Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollen står i fokus på innebandyläger

/

Så har innebandyns universitet slagit upp dörrarna på Sporthallen igen.
En skola där till och med fysen "nästan" är rolig.
– Man kan ju bli biff i alla fall, säger Hannes Jonsson.

Annons

Tanken var att man skulle utöka verksamheten redan i år med läger i både Umeå och Stockholm. De planerna har nu slopats och väntas återkomma nästa år.

– Då kommer vi nog att bygga en utomhusplan här också, så det blir ännu mer spel, säger Dan Henriksson från arrangörsklubben Klockarbergets BK.

Likt många år innan ska Sundsvalls unga innebandyspelare under en veckas tid drillas av coacherna. Det handlar om såväl innebandykunskap som läran om kost.

Med i ledarstaben finns bland annat elitspelarna Anton Samuelsson från Granlo BK och Frida Eriksson från FBC Uppsala. Senare under veckan kommer lägret också att få en internationell influens då det lettiska landslagsspelarna Andis Blinds och Juris Gribusts kommer på besök.

– Det är kul att vi inte bara kommer att ha tränare från Sverige. Sedan får vi se hur bra målvakten är egentligen, han släppte ju in elva mål mot Sverige, säger Hannes Jonsson.

Har du slipat på din engelska?

– Jodå, den ska vara helt okej.

Någon som sånär inte kunde delta på lägret var målvakten Nathalie Söderberg, som råkade ut för en olycka precis innan.

– Jag ramlade när jag åkte el-kickbike. Handen vart sned, så vi åkte in på sjukhuset och den var bruten. Men jag är ganska trotsig så jag ville ändå vara med, innebandy är mitt liv, säger hon.

Det gör inte ont att rädda bollar med en bruten hand?

– Nejdå, jag är en tuffing.

En av de som avlossade skott mot henne var tidigare nämnde Albin Hansson, som likt Nathalie spelar i Klockarberget. Han är med för tredje året i rad och tycker fortfarande att det är lika roligt att delta.

– Det är bra träning, alltså. Man blir bra svettig. Sedan är det lite tråkigare med föreläsningar om mat och sådant, men han som håller i det är asskön, säger han.

När lägret är slut menar Hannes att det kommer vara tomt och tråkigt. Eller som gruppkompisen Albin Lindholm uttryckte det:

– Hjärtat brister.

Mer läsning

Annons