Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvalls IBF fick en riktig kanonstart

Ett nästan helt nytt lag på planen.
Då fick Sundsvalls IBF en smakstart i division I när Frösön besegrades med 9–3.
– Det var godkänt med lite plus, säger tränaren Tomas Stenlund.

Annons

Efter förra säsongen tappade Sundsvalls IBF Frida Eriksson och ett par spelare till.

Något som gjort att andra spelare har fått större utrymme till årets säsong.

Och när de ställdes mot IBF Frösön på bortaplan i seriepremiären blev det en kanonstart. För efter 60 spelade minuter stod det 9–3 på resultattavlan i Sundsvalls favör.

– Vi har ett halvt nytt lag och en försäsong där vi inte spelat så mycket. Vi har spelat lite annorlunda än tidigare. Vi gjorde en blek försäsongscup och inte alls nöjda. Vi visste att vi kunde mer, säger Tomas Stenlund.

Efter 2–1 i den första perioden kunde Sundsvall springa ifrån till 5–1 en bit in i den andra, innan hemmalaget tilläts reducera två gånger om för att minska differensen mellan de två lagen.

– När vi gör 5–1 så hade de inte haft någonting alls i den andra perioden. Men hastigt och mindre lustigt blev det 5–3, säger Stenlund.

Nu visade det sig att det inte blev mer spänning än så då ungdomliga Sundsvall kunde göra ytterligare fyra mål i den tredje och sista perioden.

– Vi går ifrån och får retroaktiv utdelning. Vi vinner rättvist, säger Stenlund.

Inför matchen hade laget pratat om speciellt tre saker. Målvaktsspelet, kontringsspelet och powerplay.

– Vi ska inte släppa in mer än tre mål och det lyckas vi med. Sedan är vi seriens bästa kontringslag och vi gör också sju kontringsmål. Till sist pratade vi om powerplay, och där är vi hundraprocentiga, säger Stenlund som lyfter fram Alva Nybjörk och Anna Östman lite extra.

Mer läsning

Annons