Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust mot serieledarna för Ankarsvik BK

/

Ankarsvik BK spelade borta mot serieledarna Skellefteå IBK. Bortalaget fick en trög start och spelarna låg hela tiden steget efter, vilket resulterade i fyra baklängesmål efter sex minuter.
Då begärde Ankarsviks tränare Roger Norman time out för att få ordning på situationen.
– Vi sa att vi var tvungna att backa ner och täta ihop försvarsspelet. Och vi lyckades ju bra i andra. Vi kom snabbt igen men rasade tyvärr i tredje, säger Roger Norman.

Annons

Tretton minuter in i andra perioden lyckades forwarden Joel ny peta in Ankarsviks första mål. Och det blev ett till genom Jacob Hellgren bara fem minuter senare. Men två mål fick bortalaget nöja sig med den här matchen.

Det var ett frustrerat bortalag som kämpade sig igenom den återstående tiden med flera utvisningar i form av både slag och hands.

I tredje perioden ville sig ingenting för ABK, som släppte in sju mål i sista perioden och matchen slutade 13–2 till serieledarna Skellefteå.

– Vi är inte jätteledsna. Men vi sa innan matchen att vi hade varit glada om vi i alla fall hade fått en poäng. Tyvärr hade vi två riktigt bra Granlospelare i karens. Hade de varit med hade det ju kunnat se helt annorlunda ut. Men de kommer att vara med mot Umeå i morgon, säger Roger Norman och forsätter:

– Vi ska komma ihåg att Skellefteå är det bästa laget i serien. De hade bra fart på sitt spel och det hade inte vi.

Varför hade inte ni bra fart?

– Det är dels en inställningsfråga och dels att kunna prestera när det gäller. Men får man en dålig start så är matchen på sätt och vis redan förstörd.

Hade grabbarna en dålig inställning från start?

– Nej, men vi hade en lång bussresa hit. När man kommer hit måste man vara redo för match, komma i gång på alla cylindrar när det är tekning.

Det är ju en lång resa till Umeå med. Vad är dina tankar inför den matchen?

– Att vi måste komma tillbaka snabbt och vinna. Sedan får vi ju som sagt förstärkning i truppen i morgon.

Mer läsning

Annons