Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall City årets lag i Sverige

/
  • Alexander Johansson (mitten) var en av spelarna som tillförde spets till Sundsvall City när han anslöt från Granlo i fjol. Nyckelspelaren är en av flera som stannar i klubben.

20 raka segrar och i snitt 15 gjorda mål per match. Sundsvall Citys säsong i division II var inget annat än sanslös – och den har gett eko. En rankning av Innebandymagazinet visar att City var årets bästa lag i Sverige.

Annons

Att vinna samtliga matcher under en säsong är en sällsynt bedrift som få får uppleva under karriären. Men det var precis vad spelarna i Sundsvall City lyckades med under förra säsongen.

När Innebandymagazinet rankade de 119 seriesegrarna på herr- och damsidan under säsongen hamnade City högst upp och utsågs därmed till årets bästa lag i svensk innebandy.

– Det känns jättekul. Det var väldigt starkt av oss att vinna alla matcher i serien. Jag visste inför säsongen att vi hade ett bra lag, men att det skulle gå riktigt så här bra trodde jag inte. Men laget har jobbat på bra och dessutom fick vi in spets bland annat genom Patrik Svensson och Alexander Johansson, säger tränaren Magnus Lannebrink.

Nu väntar division I, som ställer högre krav på truppen. De flesta spelare ser ut att stanna i klubben, men Lannebrink ser gärna att man får in några förstärkningar för att ytterligare höja nivån på spelet.

– Det är ganska stor skillnad mellan tvåan och ettan, men jag tror att vi står oss bra. Vi vill alltid spetsa till laget och vi ser oss omkring efter någon back, forward och center, säger han.

Och kanske kan nygamla klubbnamnet IBK Sundsvall, som laget spelar under nästa säsong, både bli en nytändning och en dragningskraft som lockar till sig nya spelare.

– Ja, det klingar ju högre än Sundsvall City. Alla känner till namnet och det är jättekul att IBK kommer tillbaka, säger Magnus Lannebrink.

Mer läsning

Annons