Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ena benet i ettan

/
  • Carl Åkersten fullbordade sitt hattrick och sköt segern till sitt Ankarsvik i förlängning. Klockarbergets Paal Sundberg kan bara konstatera faktum.

Det satt hårt åt i derbyt mot Klockarberget.

Men till slut blev det ändå seger och nu firar Ankarsvik jul med tio segrar av tio möjliga.

– Jag tror vi kommer att klara det här, säger tränaren Roger Norman.

Annons

Ankarsvik har gått fram som en slåttermaskin i herrtvåan med nio raka segrar innan söndagens match mot serietvåan Klockarberget.

Det var dock Klockarberget som inledde matchen klart bäst i sitt försök att göra spänning av serien. Efter första perioden var ställningen 4–1 till hemmalaget och det kunde faktiskt varit ännu större siffror.

Flera gånger om small det i ramvirket bakom Victor Dahl i Ankarsviksmålet.

– Vi möter seriens klart bästa lag och visar en riktigt bra inställning. Prestationen överlag är jättebra, inte tu tal om det, säger KBK-tränaren Magnus Ehn.

I andra perioden fick dock seriesuveränen Ankarsvik i gång sitt spel och inhämtningen kunde börja. Drygt halvvägs in i perioden var de också både ikapp och förbi – då Carl Åkersten satte 5–4 på straff.

– En mycket bättre start i andra perioden från vår sida. Sen i tredje vägde det hela tiden, säger Roger Norman.

Som fick se sitt lag ta ledningen med 6–5 men också tappa ledningen med 3,5 minuter kvar. Matchen gick till förlängning där Ankarsvik till slut drog det längsta strået.

En poäng till Klockarberget och två till Ankarsvik som behåller sitt stora försprång i tabellen.

– Vi hoppades på tre poäng och var på god väg efter första perioden men tyvärr räckte det inte, säger Magnus Ehn.

– De gick ner på två femmor tidigare än vi gjorde och det känns som att det gav resultat. När vi också gjorde det senare blev det jämnt igen.

Med halva serien spelad leder Ankarsvik med sex poäng till godo på Nordic, som seglat upp som ny tvåa och ytterligare en poäng före Klockarberget.

Vägen mot division I för ö-laget har börjat utstakas.

– Vi ville gå upp redan i fjol men då var Frösö tyvärr lite för bra. Men vi ska gå upp nu i stället och det känns som att vi redan nu har ett lag som skulle klara sig ganska bra i ettan, säger Roger Norman.

– Nu gäller det att vi håller i det här och kan vi bara fortsätta spela lika stabilt så ska det gå vägen. Jag tror definitivt vi kommer att klara det här.

Mer läsning

Annons