Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudik gav Klockarberget en lektion

/
  • Det tog 48 sekunder innan Alva Olofsson i Hudik/Björkberg gjorde sitt första mål. Innan matchen var slut hade hon stänkt in sju till.
  • Klockarberget fick igång sina anfall så småningom och Malin Frändén gjorde ett av lagets två mål.

Ett brandskattat Klockarberget hade inte mycket att sätta emot när spelskickliga Hudik/Björkberg besökte Njurundahallen.

– Nej, det var fel lag att möta när vi hade sju spelare borta, säger Dan Henriksson.

Annons

Dan Henriksson var inhoppande coach under dagen; Inte nog med att spelare saknades på grund av både jobb och sjukdom, de båda ordinarie tränarna, Ida och Tomas Wigell hade också förhinder.

– Har vi en bra dag och fullt lag kan vi nog ge de flesta lagen i serien en match, men när vi saknar så många blir det väldigt för svårt för oss direkt, vi fick fokusera på andra saker och spela för varandra, säger Henriksson.

Direkt var ordet. Hudik satte fart från start. Kvicke Alva Olofsson gjorde sitt första mål (det skulle komma sju till från hennes klubba) redan efter 48 sekunder. Innan två minuter var spelade hade spelmotorn Stina Lindgren gjort 0–2.

Och det fortsatte i samma stil, även om Klockarberget faktiskt blev något tätare i försvaret – och så småningom fick igång anfallsspelet också.

Nina Björk slog en lyra på frislag från egen planhalva och Malin Frändén satte till slut ett av sina giftiga skott, men fler än två mål blev det inte för Klockarbergets del.

Hudik/Björkberg däremot släppte aldrig på gasen, trots att laget ledde med 14–1 efter två spelade perioder. Ett tillslag hela vägen fram avslutades gång efter annan med ett direktskott – inte sällan i mål.

– Det finns risk att det blir väldigt jämnt i toppen och då kan målskillnaden avgöra, så vi hade sagt att vi skulle ösa in så mycket mål vi kunde, säger Caroline Nilsson, som låg bakom många fina framspelningar och dessutom satte två mål själv.

Och gästerna öste på. När Hudik hade nått upp till 20 gjorda mål i mitten av tredje perioden kastade målvakten Moa Jäärf in handduken. Rebecka Elmqvist kom in – och Hudik bara fortsatte.

– Vi hade också folk bort och började kanske inte så bra, men sedan lossnade det. Vi behövde göra ungefär 25 mål framåt, säger Caroline Nilsson i Hudik/Bjärkeberg.

Precis det lyckades laget med – matchen slutade 2–25 – och nu ligger laget 3 poäng och två mål efter serieledarna, med en match mindre spelad dessutom.

– Förra säsongen förlorade vi serien på målskillnad och det vill vi inte ska hända igen, därför har vi sagt att vi ska spela alla matcher ända in i kaklet och det gjorde vi idag efter en mindre bra första period, säger Hudik/Björkbergs tränare Johnny Olofsson.

Mer läsning

Annons