Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBK Sundsvall värvar lettisk poängkung

/

Så här ser han ut Toms Bitmanis.
IBK:s tunga lett.
Någon poängfarligare spelare finns inte i Lettland.

Annons

Intresse fanns från klubbar i både SSL och Allsvenskan, men Toms Bitmanis landade i division I.

I IBK Sundsvall.

– Det är genom Danne Henrikssons kontakter där borta i Lettland. Vi tog hit honom i förra veckan och Toms såg bra ut när han tränade med laget, säger Håkan "Nille" Nilsson i IBK.

Han fortsätter:

– Toms har vunnit den lettiska skytteligan tre säsonger i rad. Men han är inte en spelare som bara står framför kassen och rakar in bollar, han har även en blick och ett fint rörelseschema. Sedan är det svårt att säga vad den lettiska högsta ligan håller för klass, kanske är den jämförbar med ettan här.

Toms Bitmanis kommer närmast från FC Riga, har meriter från det lettiska landslaget och är en rejäl pjäs på 187 centimeter och 90 kilo.

En forward på 20 år som kommer till Sverige och IBK för att utvecklas ytterligare som innebandyspelare.

– Vi har skrivit ett kontrakt på ett plus ett år. Jag tror att Toms har kvalitéer för att kunna spela i Allsvenskan redan nu, men för hans del kan det vara bra att börja i division I för att få speltid och självförtroende. Det här är en väldigt ambitiös kille och för oss i IBK känns det bra att knyta upp honom, säger Nilsson och fortsätter:

– Vi har tappat en del spelare, bland andra Alexander Johansson till Schweiz och vi kommer att behöva ta in en eller två till. Gärna spelare med lite skägg, om jag uttrycker mig så. Vi har ett rätt ungt lag.

Läs mer: IBK:s poängkung lämnar – går i Johan Samuelssons fotspår

Finns det fler letter som skulle kunna vara intressanta?

– Det kan det göra, om inte annat på sikt.

Men den förste letten i Sundsvallsinnebandyn heter Toms Bitmanis.

Mer läsning

Annons