Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandy ute – då fick spelarna fly störtskurarna

/

Det blev både blött och halt när Sundsvall summer floorball inleddes på Stora torget under fredagen.

Annons

För andra året spelas det innebandy utomhus i centrala Sundsvall. Och då blir det som det blir med vädret. Under fredagen fick spelarna känna på flera störtskurar, men stämningen var ändå på topp.

– Det är lite halt på planen, men det är jättekul ändå. Jag spelar inte innebandy i vanliga fall, och det var inte meningen att jag skulle vara med. Men i morse blev jag inringd, säger Emmy Andersson, som spelade i FBC Lo, precis innan himlen öppnar sig och regnet börjar vräka ner.

Lyckligtvis skedde det mitt i ett speluppehåll och spelarna kunde därmed ta skydd under paraplyn, tak, markiser och träd.

Räknar man även med ungdomslagen, som tjuvstartade turneringen under torsdagen, har totalt 32 lag anmält sig till årets turnering. Något färre än vad arrangerande Klockarbackens BK hade hoppats på men ändå tillräckligt för att skapa innebandyfeber i centrum.

Sundsvall summer floorball fortsätter under lördagen då det är dags för slutspel. Vid rapporter om ihållande regn flyttas matcherna inomhus. Något som gjordes under torsdagens ungdomsturnering.

Mer läsning

Annons