Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klockarberget hävdar sig i tvåan

/
  • Sportchefen Dan Henriksson i sekretariatet.
  • Det var välfyllda läktare i Njurunda sporthall med en del spellediga Granlospelare i publiken.
  • Granlospelaren Daniel Nordlund hade det tufft mot BK Sundsvall, men gjorde i alla fall ett riktigt snyggt mål.
  • Joel Nyh vräker sig fram, men Tom Nilsson och framför allt Victor Dahl i klockarbergets mål är med på noterna.
  • Det blev en fysisk drabbning mellan BK Sundsvall och hemmalaget. Här är det Klockarbergets lagkapten Fredrik Edholm som försöker ta sig fram.
  • BK Sundsvalls lagkapten Daniel Åslund var inblandad i det mesta som hände framåt för Sundsvalls del. Här ger han sitt lag en 2–0 ledning.

Klockarberget tvekade aldrig när de fick chansen att spela i division två efter ett avhopp. Hittills har laget inte behövt skämmas för sig.

– Offensivt har vi definitivt laget för den här serien, vi gör mycket mål, i försvaret behöver vi komma mer rätt, säger lagkaptenen Fredrik Edholm.

Annons

Nyfyllda åttaåringen Klockarbergets BK har fortfarande gott om energi och det är bra drag runt klubben som nu har över 500 medlemmar. Det är svårt att ta en promenad i Njurunda utan att se någon som har bär klubbens klubbmärke med loggan "Loud Bells".

– Vi började i rätt ända och lade en bra grogrund för att växa. Sedan var vi ute i skolorna och körde övningar och lärde ut regler, det gav en sanslös effekt, sedan har det rullat på, säger klubbens sportchef och grundare Dan Henriksson.

Men allt har inte gått som på räls. Inför årets seriestart tappade herrlaget en rad spelare.

– Det var en väldigt märklig försäsong, vi hade en stor trupp, men tappade många spelare av olika anledningar och det är egentligen från och med seriestarten vi har kunnat träna ihop laget ordentligt, säger tränare Patrik Karlsson.

Och det har Klockarberget lyckats ganska bra med. På söndagen stod BK Sundsvall för kvickt och tufft motstånd, till en början såg det ut som Klockarberget skulle få storstryk, men laget jobbade sig sakta in i matchen.

– Vi var inte alls med från början, ändå visste att det är jäkligt snabba och har ett bra kontringsspel, men det blev bättre sedan, säger Klockarbergets lagkapten Fredrik Edholm.

BK Sundsvall tryckte på ordentligt i första perioden och gick upp i ledning med 2–0, men Klockarberget fick ett psykologiskt viktigt mål innan första perioden var slut och sedan gick man både ikapp och om BK Sundsvall. En bit in i tredje perioden ledde Klockarberget matchen med 6–4.

– Vi hade ett par chanser att stänga matchen när de fick utvisningar, men det lyckas vi inte med, säger Karlsson.

Med sitt tunga distansskott såg Jacob Glas i BK Sundsvall till att hålla sitt lag kvar i matchen – tre gånger om – och det var också han som tog matchen till förlängning där gästande Sundsvall avgjorde.

I en haltande tabell ligger Klockarberget på en femte plats så här långt. Målsättningen att hänga kvar i serien kan nog klubben revidera, även om det blev en förlust den här gången.

– Ja, målsättningen var nog snarare att vi skulle etablera oss i den här serien och det har vi absolut förutsättningar att göra, säger tränare Patrik Karlsson, som har en del att jobba med.

– Framför allt måste vi bli bättre från start. Det var segt i början mot Timrå också, men då vann vi. Vi måste inse allvaret direkt från start.

Det var en hetsig och intensiv match och Klockarberget stressades till att slå bort en del bollar.

– Vi måste bli bättre att vårda bollen, när vi väl gör det spelar vi väldigt bra och får längre anfall och då är vi ett väldigt jobbigt lag att möta, säger Patrik Karlsson.

Mer läsning

Annons