Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klockarbergets juniorer besegrade seniorlaget – vann SN Cup efter straffdramatik

Finalen av SN Cup blev en intern uppgörelse mellan Klockarbergets A- och U-lag. Då gick de yngre segrande ur striden efter straffläggning. "Kul för juniorerna och mindre kul för damerna", säger tränaren Patrik Karlsson.
I herrarnas tog Ankarsvik hem titeln efter att både Granlo och Gimonäs lämnat walk over.

Annons

Klockarbergets båda lag möttes redan under lördagen. Då gick seniorerna segrande ur striden med 3–1. Lagen skulle sedan ställas mot varandra igen, men då blev resultatet ett annat.

– Nu var spelbilden ungefär densamma, men det var kul att se att juniorerna höjde sig, säger A-lagstränaren Patrik Karlsson om finalen.

Klockarbergets segrande lag i SN Cup.

Jonas Persson och Jan Nordin tränade juniorlaget, med spelare födda 1999–2002, som höll 3–3 efter både full tid och förlängning i finalen, vilket tvingade fram en straffläggning som de yngre spelarna gick vinnand ur.

Karlsson menar att det inte fanns någon prestige att tala om mellan tränarna, men att de äldre spelarna fick sig något av en läropeng.

– För mig var det bara positivt eftersom jag fick se våra talanger och juniorspelare visa framfötterna. Det brukar vara tufft när de möts på träningarna också. Nu var det kryss vid full tid och straffar, så det var kul för juniorerna och mindre kul för damerna, säger Karlsson.

Läs ocskå: Patrik Karlsson tillbaka som tränare i Klockarbergets BK

Den nygamle tränaren kan ta med sig många positiva delar från spelet under helgen när föreningen nu jobbar vidare mot höstens seriestart.

Patrik Karlsson, tränare i Klockarberget.

– Hela helgen har varit i träningssyfte. Effektiviteten finns det mer att önska av, men vi fick ett bra kvitto på att försvaret funkade bra. Jag kom in sent, så det ligger och släpar lite. Nu får vi försöka nöta på med spelsystem, uppspel, power play och box play. Allt som behövs för att bli redo.

Seriepremiären för Klockarberget spelas mot Ankarsvik borta 23 september. Ankarsvik, som även var föreningen som tog hem slutsegern på herrsidan efter att både Granlo och Gimonäs Umeå tvingats lämna walk over.

Läs också: Tog klivet upp i SSL – då väljer powerforwarden att börja om med Granlo BK – på grund av kärleken

– Det här var ett jättebra tillfälle för att visa upp laget för staden och visa upp nya spelare, men vi hade gjort en miss i planeringen. Vi har en stor cup nästa helg och vi får inte riskera för mycket, säger Granlos tränare Magnus Svensson och fortsätter:

– Hade vi haft en större trupp trupp hade vi kunnat vara med för cupens skull, men vi har haft lite jobbigare skador, säger Svensson som saknar Jeremias Jansson på grund av körtelfeber samtidigt som Anton Uhlin och Joel Nyh har mindre handskador.

Granlo lockade nästan 200 åskådare till den inledande matchen mot Ankarsvik och cupgeneralen Dan Henriksson hade gärna sett Granlo i en final, men kunde acceptera beslutet.

– Vi är nöjda med cupen. Visst hade det varit roligt om Granlo hade kunnat vara kvar och spela finalen också, men de hade ju otur med skador så det var inte så mycket att göra åt.

Efter Granlos walk over skulle finalen spelas mellan Ankarsvik och Gimonäs Umeå, men då tvingades även Umeålaget lämna walk over och Ankarsvik blev mästare utan att behöva spela finalen.

– Vi kan inte rå över omständigheterna. Alla lag på plats var överens, så det var inga konstigheter, säger Dan Henriksson.

För Granlos del väntar nu Umeå Scandic Cup kommande helg, där tjeckiska Mlada Boleslav, Team Thorengruppen och Wibax Patriots står för motståndet i gruppspelet för Granlo.

– Det finns för- och nackdelar med att ha en mindre trupp. Vi känner redan nu att vi blit tightare som grupp, men när vi möter tre topplag inom 24 timmar nästa helg så blir det en nackdel. Det kommer vi inte att råka ut för under säsongen, men det gäller att vi är smarta nu.

Läs också: Här skriver den schweiziske landslagspelaren på för Granlo BK

Trots att det bara blev två matcher för Granlo hann nye schweizaren Linard Parli visa upp sig ordentligt för publiken. Parli noterade elva poäng på två matcher och gjorde

– Alla snackade om honom. När vi låg under mot Ankarsvik med 3–5 gjorde han fyra raka mål. Jag har haft honom i Schweiz. Han var bra då också, naturligtvis, men han är snäppet vassare nu. Han har överträffat mina förväntningar, säger Svensson.

Mer läsning

Annons