Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddade för premiären med att vinna Finnkampen

/
  • Valtteri Mikkola från finska innebandyförbundet och Johan Samuelsson.

Sverige fick en bra genomkörare inför VM i december när Finnkampen avgjorde – och revansch för förlusten i våras.
– Det är alltid viktigt att vinna mot Finland, säger Johan Samuelsson.

Annons

Finnkampen har fått ny form. I år spelades den i form av två herr- och damlandskamper i en sammanlagd tävling. Kryddat med straffläggning efter varje match som kunde ge en poäng. Herrlandslaget inledde kampen mot Finland i torsdags, började lite trevande, men var det klart starkare laget i den tredje perioden då också Granlo BK:s back Robin Nilsberth satte 4–1 lågt vi stolpen. Öppningsmatchen slutade 6–1. Den matchen såg klubbkamraten Johan Samuelsson från sidan.

– Det var bestämt redan innan att det bara skulle bli en match, det är så tätt inpå premiären (Superligan på onsdag), så vi åkte med en större trupp än vanligt så att det inte skulle bli så stor anspänning på spelarna, säger Johan Samuelsson.

Damlandslaget följde upp herrarnas fina spel från torsdagen med en bra insats under fredagen. Det var länge en jämn tillställning. Efter lysande förarbete från tidigare Sundsvallsspelaren Isabelle Krantz, kunde Josefina Eiremo sätta 5–2 från högerkanten. Matchen slutade sedan 5–3.

Under söndagen var det returmatcher i finska Vantaa.

– Vi gör en bra match även om det känns surt att leda med 5–3 och sedan sumpa chansen att punktera matchen i power play, i stället släpper vi in två mål, det ska vi inte göra, säger Johan Samuelsson.

– Summa summarum så har vi gjort två stabila insatser först i Malmö och sedan här i Finland. Vi har fått en del tydliga svar och lite tagit tillbaka kommandot i vårt spel. Saker vi har med oss till VM i Göteborg, säger assisterande förbundskapten Ulf Hallstensson.

Nu laddar Johan Samuelsson och Granlo för premiär – som vanligt mot ett mästarlag. Den här gången Falun.

– Vi är vana att möta regerande mästarna, det är tredje året i rad vi gör det. Det känns kul att möta Falun direkt som mycket väl kan vara seriens bästa lag

Mer läsning

Annons