Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagerarbetare, slottsherre och knackig tyska – så blir innebandyproffsens nya liv i Schweiz: "Verkar vara lite rock'n roll"

Från innebandy i Sundsvall till spel i Schweiz högsta liga. Nu går flyttlasset för de tre Sundsvallskillarna Alexander Johansson och bröderna Johan och Anton Samuelsson. "Det ska bli kul med något nytt, säger Johan Samuelsson."

Annons

Nu drar vännerna Alexander Johansson och bröderna Johan och Anton Samuelsson till Schweiz för spel i innebandyns högsta liga, i konkurrerande lag.

Under måndagen drog Alexander Johansson i väg till Schweiz och på lördag är det resdag för bröderna Anton och Johan Samuelsson med samma destination.

De tre innebandyspelarna från Sundsvall kommer att när säsongen drar i gång spela i Schweiz högsta liga i konkurrerande lag.

– Jag har alltid tänkt att jag skulle vilja spela där nere och nu kändes läget rätt, säger Johan Samuelsson.

Nyblivna pappan Anton Samuelsson flyttar till Schweiz på lördag.

26-åriga Alexander Johansson, som har spelat med IBK Sundsvall, kommer nu att hittas i UHC Grünnenmatt där han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över ett år.

– Jag har för avsikt att stanna längre. Men jag tror att det kommer att vara prestationsbaserat hur det blir, säger han.

Bröderna Anton och Johan Samuelsson, som tidigare har spelat för Granlo BK, kommer även nu att tillhöra samma lag; Tigers Lagnau.

– Här hemma har spelet känts statiskt de senaste åren. Jag tror att det blir ett mer böljande spel i Schweiz, säger Johan Samuelsson.

Johan Samuelsson har kontrakt på två år med Tigers Lagnau.

Med till Schweiz kommer även trions respektive familjer att följa med. 29-åriga Anton Samuelsson blev pappa för två veckor sedan och när han reser på lördag stannar familjen i Sundsvall ett tag till.

– Min sambo och son flyttar senare i september. Det känns lite jobbigt, det händer så mycket när de är små. Men jag kommer att ha mer tid med honom där nere än vad jag skulle ha haft här, säger han.

Förutom innebandyn kommer han och brorsan Johan Samuelsson till en början att jobba på ett lager några dagar i veckan.

– Jag är lärare och min ambition är att jobba som lärare där nere också, men det blir ett nytt språk och en ny kultur att komma in i först, säger Johan.

Medan bröderna ska bo i lägenheter har Alexander Johansson fått ett lite annorlunda boende.

– Jag ska bo på ett slott i Sumiswald. Det är jag och två finnar som också ska spela för klubben som kommer att bo där. Det är jättestort, säger han.

Alexander Johansson flög i väg till Schweiz redan under måndagen. Klubben ville ha honom på plats redan första augusti, men han sköt på resan då han skulle vara med på ett bröllop.

Bröderna Samuelsson har båda tecknat kontrakt på två år för Tigers Lagnau. Att de väntar sig en annan spelupplevelse i Schweiz är trion ense om.

– Det verkar vara lite mer rock´n roll i spelet, säger Alexander Johansson.

Läs också: Han kan gå från division I till högsta ligan i Schweiz

Läs också: Bröderna Samuelsson klara för schweizisk klubb – berättar om flytten

Mer läsning

Annons