Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publiken svek "slaget om Norrland" – och Granlo BK förlorade

/
  • Arrangören Tommy Häggström blickar ut över Skyttis Arena och slaget om Norrland.
  • IBK Dalen och Granlo BK gjorde upp om 10 000 kronor - en kamp som Umeålaget Dalen vann med segersiffrorna 8-5.
  • Andreas Harnesk, tränare i IKSU:s damlag, snackar om evenemanget med sina spelare.

Drygt 20 landslagsspelare hade tagit sig till Örnsköldsvik och Skyttis Arena för att delta i den nya storsatsningen slaget om Norrland, en miniturnering där regionens två bästa lag inom dam- och herrinnebandyn drabbades samman. Arrangörerna Sport & Adventure hade hoppats på storpublik och inför helgen sålt bra med förköp, men:…
– Det kom färre åskådare i dag än vad vi har sålt förköp och vad det beror på vet jag inte, säger arrangören Tommy Häggström.

Annons

Med en dryg månads distans till säsongsavslutningen var det i dag dags för fyra regionala lag att damma av matchställen och göra upp om de 10 000 kronor som segraren i respektive match skulle få ta med sig hem. Det började med ett Umeå-derby då IKSU och IBK Dalen inledde slaget om Norrland, en match som blev en ensidig historia då IKSU till slut vann med 9-3. Clara Forssén, från det förlorande laget IBK Dalen, deppade dock inte efter match:

– Det var ett väldigt roligt evenemang och ett bra initiativ från arrangörerna. Att få komma hit och spela match efter säsongen hoppas jag få göra igen. …

Clara får också medhåll från IKSU:s tränare Andreas Harnesk:

– Kul att innebandyn får uppmärksamhet och vi får hoppas att det här tar fäste, att det blir en grej.

Förutom det positiva intrycket från evenemanget fanns det mer att glädjas åt för Andreas som fick se två nyförvärv göra debut i klubben, Malgorzatan Pazio och Corin Rüttimann som båda två fick kröna sina debuter med att göra mål.

– Otroligt roligt, de hade inte ens gjort en träning med laget men fick hoppa in direkt och det är två spelare vi kommer ha stor nytta av nästa säsong.

Totalt hade evenemanget drygt 300 besökare enligt arrangörerna och trots den uteblivna publiksuccén var Tommy Häggström nöjd när han stod på VIP-hyllan och kollade in matchen mellan IBK Dalens herrlag och Granlo BK:s dito:

– Först och främst, så otroligt roligt att vi har så många bra spelare här i dag. Det är den bästa reklamen för evenemanget, sen får vi gå till grunden med vad vi kan göra till nästa gång för att öka intresset från allmänheten. Men förutom det är jag väldigt nöjd med dagen.

Vad är nästa steg för er, hur tar ni det här evenemanget vidare?

– Det kan jag inte svara på nu, det får vi kolla på när vi summerar. Men vi är fast beslutna att fortsätta utveckla slaget om Norrland.

Det är ännu osäkert var nästa upplaga äger rum, att det blir Örnsköldsvik nästa år är dock inte alls helt omöjligt enligt Anders.

– Det kan mycket väl bli här igen. Men vi har ännu inte bestämt något om var det blir.

Mer läsning

Annons