Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordpopulär innebandyskola i Sporthallen

/

Kanske spelar vädret en viss roll.

Tydligt är i alla fall att innebandy på sommaren är långt ifrån ute.

– Allt här är roligt, säger Hampus Karlsson, en av rekordmånga deltagare på Floorball University.

Annons

Sommaren 2012 har hittills inte bjudit på något utomhusväder.

Vad kan då passa bättre än att nöta innebandy i den varma, sköna Sporthallen i fem dagar?

Så tycks i alla fall många ha tänkt. Den femte upplagan av innebandyskolan Floorball University har nämligen fler deltagare än någonsin – 71 barn och ungdomar mellan 10 och 16 år ägnar veckan åt att på olika sätt bli bättre med klubba och boll.

– När vi började i Njurundahallen för fem år sedan satt alla vid samma bord och åt lunch. Sedan dess har det blivit större och större för varje år, säger Marcus Bernárd som varit med som instruktör sedan starten.

Nästa år siktar skolan dessutom på att bli ännu större. Då räknar man med att kunna erbjuda övernattning – allt för att kunna locka utövare från andra delar av landet.

I takt med att Floorball University vuxit har arrangörerna också flyttat till större hallar. I år håller man alltså till i Sporthallen, där de fyra grupperna kör stenhårt: två innebandypass, ett fyspass och två teoripass om dagen är vad som står på schemat.

– Teorin kan handla om allt möjligt. Vi har folk här som informerar om kost, det har även varit domare som pratat om den biten.

Och tydligen är det inte bara den rena innebandyträningen som lockar lägerdeltagarna.

– Teorin med Lasse Lundberg är bland de roligaste jag har varit med om, säger 13-årige Hampus Karlsson, som till vardags lirar innebandy i Ankarsvik.

Även två år äldre Danny Estrella Näslund uppskattar de teoretiska passen.

– Det är bra att man får lära sig om hur man ska äta och så, om man bara käkar pizza så är det ingen vits att träna, säger han.

15-åringen kan få nytta av kostråden ganska snart – till hösten flyttar han från Härnösand till Umeå för att börja på Riksinnebandygymnasiet.

– Jag är rankad elva i min ålder och hoppas på Superligan i framtiden, berättar han.

Dit har flera av årets instruktörer redan nått. Granlospelarna Robin Nilsberth, Lars Lundberg och landslagskaptenen Johan Samuelsson är några av dem som finns med på lägret under veckan.

– Jag har varit med i flera år tidigare också och tränarna är jättebra, säger Estrella Näslund.

För Johan Samuelsson var det en självklarhet att ställa upp på Floorball University.

– Jag tycker att man har en skyldighet att sprida det man kan till kidsen, säger Granlocentern, som är imponerad av vad han fått se.

– Det finns en glöd och ett engagemang och det är många som kommer fram och vill ha tips. Det är det som är roligast, säger han.

Mer läsning

Annons