Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordstort intresse när Sundsvall Summer Floorball avgjordes på torget

SSL-spelare, korpenspelare eller bara de som kan hålla i en innebandyklubba. När Sundsvall Summer Floorball avgjordes på torget i Sundsvall var alla välkomna. "Det här är en skojturnering där alla är välkomna", säger Dan Henriksson, Klockarbergets BK.

Annons

Toyota dam som tog hem segerbucklan efter att habesegrat Pretty Little Lirare i finalen.

För tredje året i rad avgjordes Sundsvall Summer Floorball på stora torget.

Trots en liten minskningbland ungdomslagen har turneringen vuxit något och i år ställde ungefär 30 lagupp. Och det var allt från SSL-spelare till företagslag som möttes.

– Idén att dra i gång denhär turneringen kom helt enkelt för att det inte finns något sånt evenemang häromkring. Det finns en jättestor turnering i Ängelholm där de kör i en helvecka, men det fanns ingenting i hela Norrland, säger initiativtagaren DanHenriksson.

Arrangemanget genomförsav Klockarsbergets BK och trots det regnväder som varit under helgen är DanHenriksson nöjd med arrangemanget.

– Vi fick ett par avbrottá 20 minuter under båda lördagen och söndagen, men den tiden spelar man snabbtin igen, säger han.

Under torsdagen ochfredagen spelades matcher för flick- och pojklagen och under lördagen ochsöndagen genomfördes turneringen för seniorlagen.

Matcherna spelades medtremannalag som möttes på en plan som var 10 gånger 20 meter bred och matchernaspelades under 1x12 minuter, förutom finalerna som pågick under 2x12 minuter.

– Målet är väl att växaoch kunna spela på tre planer. Men då behöver vi nog vara runt 50 lag, sägerDan Henriksson.

I herrarnas tävling blevdet Tvätt Boyzz som gick segrande ur striden mot finalmotståndet Prolympia.

I fjol segrade Loud Bellsi damklassen. I år blev det Toyota dam som tog hem segerbucklan efter att habesegrat Pretty Little Lirare i finalen.

I herrarnas tävling blevdet Tvätt Boyzz som gick segrande ur striden mot finalmotståndet Prolympia.

– Det är första gången jag spelar den här cupen, men det var jätteroligt. Bra med många lag och roligt med så mycket publik, säger Jacob Hellgren ivinnande Tvätt Boyzz.

Men trots att lagen såklart vill vinna, säger Dan Henriksson att själva tävlandet inte är huvudbiten,utan att alla kan vara med.

– Det här är enskojturnering. Det är SSL-spelare och det är olika företag och korpenlag somkommer. Det är verkligen en tävling där alla kan vara med och alla vet vad somgäller och håller god ton mot varandra, säger Dan Henriksson och fortsätter:

– Det är också roligt attvi spelar på torget. Då blir det många spontanbesök och folk som kanske intesett så mycket innebandy förr som stannar upp, kanske går och köper en salladoch kommer och tittar en stund. Det är riktigt roligt.

Mer läsning

Annons