Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista striden om prestigen

Seriesegern är klar för Sundsvalls City IBC. Men det hindrade inte poängkungarna Alexander Andersson och Alexander Johansson från att kämpa under matcherna – om titeln som skyttekung.

Annons

Sundsvalls City IBC tvålade dit FBC Lo med 29 – 6, en match där ledaren av poängligan Alexander Andersson stod för 10 mål och två assist. En diger poängskörd som tog gjorde att han tog sig ikapp och förbi klubbkompisen Alexander Johansson i poängligan. Han står nu på andra plats i poängligan. Han bättrade på sin poängskörd även han genom att göra tre mål och fem assist – vilket i vanliga fall varit mer än nog men i kampen om att bli skyttekung var det för lite. Med två poängs marginal leder nu Andersson skytteligan inför den sista omgången i serien.

Med en målskillnad på 202 är laget minst sagt målrikt, vilket kan jämföras med tabelltvåan Timrå IBC som har 111 mål i målskillnad. Eller den orättvisa jämförelsen mot Vattjoms IK, tabellens jumbo, som har en målskillnad på minus 221 mål. Det ger en skillnad på 423 mål mellan första och sista plats i serien, vilket även säger en del om serien.

Mer läsning

Annons