Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blev ett lyckligt slut

/
  • Granlo var piskade att vinna mot Höllviken – då visade Anton Samuelsson vägen efter 14 sekunder.

Sist behövde han bara tre sekunder – den här gången tog det fjorton.
Då var det i förlängningen, den här gången slog Anton Samuelsson till direkt.
– Otroligt skönt, det kändes som en bottenfinal, säger han.

Annons

Anton Samuelsson som missat tre matcher på grund av en sträckning var tillbaka i gott slag när Granlo tog si an Höllviken på bortaplan. Piskade att vinna för att inte dras in i bottenstriden. Efter bara 14 sekunder satte Samuelsson 1–0 till Granlo i öppen kasse efter fin framspelning av brorsan Johan Samuelsson.

– Jag var helt överladdad, härligt att få utdelning direkt, säger Samuelsson.

Och nog fick Granlo utdelning mot Höllviken. Det var som i gamla tider när Anton Samuelsson, Jonas Berglund, Johan Samuelsson och Patrik Fransson gjorde målen. Jesper Karlsson fick också vara med i målprotokollet och efter första perioden ledde Granlo med 5–0.

Andra perioden blev helt mållös.

– Jag tror aldrig jag har täckt så mycket skott som jag gjorde i andra perioden och Åhrberg (Tomas i målet) var också väldigt bra hela matchen, säger Samuelsson.

Höllvikens poängmaskin Johannes Wilhelmsson såg till att det blev match i den sista perioden, men Granlo stod pall och inkasserade tre sköna poäng.

Laget har verkligen vunnit rätt matcher, båda mot bottenlaget Mora och nu båda mot Höllviken – även om det krävdes förlängning sist hemma i Sporthallen (då Anton Samuelsson avgjorde efter tre sekunder).

Nu har Granlo 24 poäng. Sju poäng och 19 plusmåls avstånd till Höllviken med tolv poäng kvar att spela om.

Bottenlaget Mora är inte med i matchen med sina tolv inspelade poäng.

Superligakontraktet är så gott som säkrat för Granlo.

– Nu känns det väldigt bra. Höllviken måste vinna tre av sina matcher, men inget är klart förrän det är klart. Förhoppningsvis kan vi avgöra mot IBK Dalen på onsdag. I den bästa av världar kan vi sikta uppåt också, säger tränare John Lehnberg.

Mer läsning

Annons