Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Följ Granlo–Dalen – period för period

/
  • Granlo BK:s nygamle nyförvärv Patrik Svensson jublar efter sitt kvitteringsmål i hemmamatchen mot IBK Dalen.

Granlo BK tog säsongens första seger när IBK Dalen besegrades med 6–5 efter förlängning. Segerorganisatör? Återvändaren Patrik Svensson som inledde och avslutade Granlos målskytte.

Annons

Första perioden: Granlo inleder bäst, men Dalen bryter fram längs vänsterkanten och lyckas fippla in matchens första mål som studsar in vid Tomas Åhrbergs högra stolprot. Efter det återtar Granlo kommandot och förstakedjan med bröderna Samuelsson och Jonas Berglund hittar både ytor och luckor. Men när kvitteringen kommer är det den omskrivne återvändaren Patrik Svensson som dundrar in bollen. Ett distinkt direktskott och 0–1 förvandlades till 1–1. Med Joel Nyh i utvisningsbåset tvingas Granlo spela fyra mot fem, men i en kontring drar Dalen på sig en straff, ett friläge Jonas Berglund senare bränner. Alternativt kan man kalla det att Dalenmålvakten Måns Parsjö-Tegnér räddar. Sekunderna efter spelar Anton fram brorsan Johan och Dalenmålvakten gör en ny finfin räddning.

Andra perioden: Anton Samuelsson klev av skadad i slutet av den första och ersattes i förstakedjan av Patrik Fransson. Granlo inleder även den andra ronden bättre och radar upp chanser, bland annat ett stolpskott av kapten Johan Samuelsson. Ledningsmålet kommer fem minuter in i andra perioden när Jonas Berglund till slut får utdelning. Ett rappt skott när Dalen har en avvaktande utvisning. Strax därefter smiskar Johan Samuelsson in 3–1 i tomt mål. Briljant framspelad av Adam Persson. Dalen reducerar i numerärt överläge och det gör att laget från det vackra Umeå får luft och nytt mod. Från att ha varit tämligen utspelade äter de sig tillbaka in i matchen. Det är jämnt och tätt, men med två och en halv minut kvar frispelar Johan Samuelsson Patrik Fransson som håller i och flippar bollen i mål. Men någon långvarig glädje blir det inte. Tre sekunder senare rinner tjecken Martin Tokos igenom och petar in en lös boll vid Åhrbergs vänstra stolpe. Otagbart? Inte alls. Och med 15 sekunder kvar till kaffet kvitterar Ketil Kronberg. Tung avslutning på perioden för Granlo BK.

Tredje perioden: Efter ett inledande ställningskrig ger Max Wahlgren Granlo ledningen när han vispar in 5–4 vid Dalenmålvakten Måns Parsjö-Tegnérs första stolpe. Tio minuter in i perioden jublar Wahlgren igen när Ondrej Mikes rakar bollen i tomt mål, men domarduon vinkar avvärjande och hävdar att Wahlgren varit inne i Dalenmålvaktens målområde. Dalen kvitterar och återigen är det Ketil Kronbergs kedja som levererar. Alexander Bodén spelar fram Johan Eriksson som är fri i slottet. Visp och 5–5. Dalens Jonas Svahn drabbas av en utvisning i slutet av matchen och Granlo får chansen att spela numerärt överläge, men utan framgång. Och efter det uteblir även chanserna för båda lagen. 5–5 och vi går till förlängning.

Förlängningen: Granlo tar kommandot och är klart mest aktiva. Patrik Svensson är nära att avgöra efter en frislagsvariant och efter det har Jonas Berglund dubbla chanser. Kristoffer Asp skjuter på täckande motståndare. Granlo har lägen. Dalen har ingenting. Och med 41 sekunder avgör han; Patrik Svensson. Spelaren som faktiskt gör skillnad.

Mer läsning

Annons