Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granlo värvar back

Granlo BK:s lagbygge fortsätter.
Backen Joakim Pettersson är klar för klubben.

Annons

Sedan tidigare har Granlo BK värvat poänggöraren Max Wahlgren samt tjeckiske landslagscentern Ondrej Mikes.

Nu har GBK gjort klart med ytterligare ett nyförvärv i form av backen Joakim Pettersson från KAIS Mora, en klubb som åkte ur SSL den gångna säsongen. Pettersson har skrivit på för två säsonger.

– Jocke är en teknisk back som är nästan omöjlig att ta av bollen. Han spelar säkert och kontrollerat, men har också förmågan att plötsligt explodera i en offensiv raid. I defensiven inger han ett lugn i laget och är dessutom björnstark i närkamperna. Jocke har varit en av Moras bästa spelare i många, många år och jag tror att vi bara sett början av en stor SSL-karriär, säger Granlos tränare Magnus Svensson.

Svensson har letat en spelskicklig back sedan det stod klart att Robin Nilsberth lämnar klubben för Storvreta.

– Det går inte att ersätta världens bästa spelare. Robin är helt unik, en enmansarmé på banan. Men backsidan är fortfarande vår bästa lagdel och nu måste vi bli ännu bättre på att spela med alla fem spelare på banan. Jocke passar perfekt in i det tänket och var en av de första spelare jag kontaktade när det blev klart att jag skulle flytta hem till Sundsvall. Med sitt fina passningsspel är hans styrka att göra omgivningen bättre, säger Svensson om det 23-årige nyförvärvet.

Joakim Pettersson har tidigare spelat för U19-landslaget.

– Jag ser fram emot att fortsätta min SSL-karriär med Granlo. I Mora har jag fått bästa möjliga innebandyskolning, inte minst tack vare stans innebandygymnasium. De sju åren har format mig till den spelare och människa jag är idag. Nu är det dags att ta nästa steg och det känns som om Granlo har något på gång. Jag fick ett bra intryck av klubben när jag besökte stan. Sundsvall verkar vara en mysig stad, en sportstad med basket, fotboll och ishockey på hög nivå. Det passar mig perfekt som älskar idrott, säger han i ett pressmeddelande.

Nästa steg för GBK är att värva en forward.

– Vi tittar på en forward. Sedan vill vi ha in en rightare, det kan bli antingen en back eller en forward, säger Magnus Svensson.

Mer läsning

Annons