Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här spelas nästa innebandyfinal: "Måste våga ta oss an nya utmaningar"

/

Eurovision petade innebandyfinalen från Globen.
Nu står det klart att Sveriges största innebandyfest hålls i Tele 2 Arena.
– Svensk innebandy är världsledande och vi måste våga ta oss an nya utmaningar. Vi vill gå framåt och vi vill utveckla, säger förbundets generalsekreterare Göran Harnesk till Sportexpressen.

Annons

Att Måns Zelmerlöws seger i Eurovision i våras skulle skapa problem för innebandyn var det nog inte många som kunde föreställa sig. Förra veckan blev det dock ett faktum då Eurovision-finalen petar innebandyfinalen.

Svenska innebandyförbundet blev tvungen att planera om, och endast en vecka efter Globenbeskedet är en ny finalarena klar. 16 april 2016 intar två innebandylag Tele 2 Arena.

– Självklart finns det utmaningar när vi tar oss in på en fotbollsarena och ska locka ännu fler åskådare. Men det är utmaningar som vi gärna tar, säger Göran Harnesk.

En som är van att avgöra finaler är Faluns Alexander Galante Carlström. Han har skjutit hem guldet till Dalarna i Malmö Arena och Globen. Nu siktar han på att göra samma sak i Tele 2 Arena.

– Jag visste att det skulle bli en bra lösning och det är inte fy skam att få spela där. Det är ju en extremt stor arena, säger han till Sportexpressen.

– Självklart vill jag avgöra igen. Jag är taggad och brinner för de stora matcherna. Det är en match då allt avgörs och det är den man har i tankarna hela tiden. Det är bonusmatcher på vägen dit.

I våras avgjordes bandyfinalen på Tele 2 Arena. 15 877 blev publikssiffran då. Något Alexander Galante Carlström hoppas att innebandyn kan slå.

– Vi måste slå bandyn. Vi får sikta in oss på 20 000, säger Alexander Galante Carlström och skrattar.

– Jag hoppas att innebandyn kan fortsätta att växa. Nu får vi bara hoppas att det blir en bra inramning och att publiken kommer närmare spelet. I Globen satt publiken för långt ifrån. I Malmö var det bra tryck. Man vill känna av publiken, det är det man vill.

Mer läsning

Annons