Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Så mycket skulle en slutspelsplats betyda

Annons

När Granlo BK kom upp i Superligan tog man den med storm. GBK började med att besegra storlaget Storvreta på hemmaplan i debuten och tog sig till sist till slutspel.

Det var publikfester i Sporthallen och ett drag kring laget – så har det inte sett ut de två senaste säsongerna.

Då har laget i stället fått slåss i botten av tabellen och missat två raka slutspel. I fjol var det dessutom många svarta rubriker kring ekonomin och läget var utsatt.

Nu är det dags för en ny innebandysäsong och Granlo förväntas tillhöra bottenskiktet. Lagets första prio måste naturligtvis vara att hålla sig kvar i serien, men vikten av att ta sig till ett slutspel är enorm.

Om Granlo BK ska få tillbaka draget och intresset kring laget på allvar igen tror jag det krävs slutspelsfester i Sporthallen till våren.

Utan Robin Nilsberth blir det naturligtvis tufft, men jag håller med lagkaptenen Johan Samuelsson om att andrafemman ser mer intressant ut den här säsongen.

Tjeckiske landslagscentern Ondrej Mikes och forwardsparet Christoffer Ekstrand och Max Wahlgren ska bli riktigt intressanta att följa tillsammans.

Men det viktigaste är att laget haft en rutinerad tränare på plats sedan i våras. Förra säsongen fick John Lehnberg och Fredrik Öberg riktigt tuffa förutsättningar när de kom in sent inför säsongen, men de lyckades rida ut stormen och förnya kontraktet.

Nu skulle Granlo BK behöva ta ytterligare ett steg och utmana om en slutspelsplats under Magnus "Manken" Svenssons ledning.

Det är ingen omöjlighet, men det kommer bli oerhört tufft.

Mer läsning

Annons