Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchen – period för period

Granlo BK mötte IBK Storvreta på bortaplan när säsongen startade.
Och det blev ett speciellt möte för många i och med att Robin Nilsberth lämnat Sundsvall för Uppsala.
Och när 60 minuter var spelade var det Nilsberth som fick jubla. Det blev seger, 4–2.

Annons

19.00 är det tekning i Fyrishov och i periodpauserna kommer texten att uppdateras.

Nye tränaren Magnus Svensson ser fram emot premiären och säger att det är laget som ska göra det. Han och assisterande tränaren John Lehnberg har hela sitt lag till förfogande. Storvreta har en del skador och kommer att förlita sig mycket på nye Robin Nilsberth.

Första perioden: En känslomässig start på matchen när Johan Samuelsson och Robin Nilsberth kramar varandra och sedan möts redan i den första tekningen. Storvreta får en smakstart när Tomas Åhrberg tappar in ett löst skott från Alexander Rudd. Sedan blir det ett par jobbiga minuter när Jonas Berglund åker ut för hårt spel. Men Granlo jobbar sig säkert in i matchen och med knappa kvarten spelad kommer kvitteringen. Nygamle Christoffer Ekstrand spelar fram nye Ondrej Mikes som vispar in bollen. Och med 18.22 på klockan gör Jonas Berglund precis som på försäsongen; mål. Framspelad av Johan Samuelsson smäller det bakom Viktor Klintsten i Storvretamålet.

Andra perioden: Storvreta får tidigt chansen i numerärt överläge sedan Patrik Fransson hamnat i utvisningsbåset efter en relativt regelrätt tackling. Den första chansen får Granlo efter en briljant pass från en broder Samuelsson till en annan; Johan till Anton. Men det är en tredje Samuelsson som gör målet. Storvretakaptenen Mattias Samuelsson smäller in 2–2 lika högt som otagbart bakom Tomas Åhrberg. Knappt fem minuter senare rann en ny boll mellan benen på Åhrberg när Rasmus Sundstedt gjorde sitt första mål för säsongen. Efter det präglades resten av perioden mycket av utvisningar, smågruff och lite grinigt humör. Bland annat åkte Granlokaptenen Johan Samuelsson ut 2+2 för både det ena och det andra. Smågruff och grinigt humör alltså.

Tredje perioden: Ställningskrig under stora stunder. Tätt, tufft och ett par vassa chanser åt vardera håll. Bland annat träffar Robin Nilsberth stolpen för andra gången. Granlo också nära och det är nyförvärven som är närmast. Joakim Pettersson och Max Wahlgren. Med 15.56 på klockan skickar Joakim Olsson in fyran varpå Manken Svensson och Granlo tar time out. Och direkt efter det plockas Tomas Åhrberg ur kassen. Granlo får rejält tryck och med Alexander Rudd i utvisningsbåset får man chans att spela sex mot fyra. Men något ordnat spel blir det aldrig och när Jonas Berglund slår av en motståndarklubba blir det rejält med kaos och domarduon tappar kontrollen över matchen. Berglund får en femminutersutvisning och det får Storvretas Joakim Olsson efter att ha armbågat Kristoffer Asp i ansiktet. Granlo skapar chanser på slutet, men det vill sig inte riktigt. Viktor Klintsten svarar för en del klassräddningar.

Mer läsning

Annons