Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson klar som ny tränare i Granlo BK

/

Från och med den första maj är det Magnus Svensson som tränar Granlo BK.
Han kommer närmast från FC Helsingborg men återvänder nu till hemstaden Sundsvall.
– Granlo var mitt förstaalternativ, säger Svensson.

Annons

Magnus Svensson har spenderat åtta år i Schweiz som tränare för tre olika klubbar. 2013 tog han över FC Helsingborg, en roll som han entledigades från under säsongen 13/14.

Sedan dess har han stått under kontrakt med FCH, men inte jobbat som tränare. Sporten har tidigare berättat att Svensson varit aktuell som ny tränare för GBK – och nu är han klar för en säsong.

– Magnus är en person som vi verkligen tror på i det nya Granlo vi nu bygger upp efter stålbadet. Stålbadet är inte på något sätt över, men vi kan börja jobba framåt nu, säger Fredrik Strese, lagledare i Granlo.

Magnus Svensson:

– Nu har jag suttit på bänken i ett och ett halvt år, så nu vill jag in i matchen igen. Jag ville se att klubben var på gång och på rätt väg.

Svensson förde även en dialog med en klubb i Schweiz, där hans flickvän bor, men valde till slut att flytta hem till Sundsvall.

– Granlo har fortfarande mycket jobb att göra, men jag är inte rädd för att jobba. Det är ett lag med bra förutsättningar. En rekonstruktion är inte bra PR för klubben, men det ger en chans till en nystart och man kan börja om från början, säger han.

Nu börjar arbetet med att bygga en slagkraftig trupp inför nästa säsong i Superligan.

– Det är svårt att säga hur vi kommer stå oss innan truppen är klar, men vi ska se till att få ihop det bästa lag vi kan få, säger Svensson och fortsätter:

– Vi kommer att titta brett. Vi har kanonspelare i laget, men lite nytt blod skulle inte skada.

Magnus Svensson anställs av Granlo BK och kontraktet är skrivet på ett år.

– Att hitta en heltidstränare har varit prio för föreningen. Det känns som ett viktigt steg i att utveckla den sportsliga sidan av Granlo BK. John Lehnberg har gjort ett otroligt jobb, nybliven pappa och samtidigt dragit ett jättelass i Granlo. Vi tror att det här steget är viktigt för klubben, säger Fredrik Strese.

Tanken är att Svensson även ska kunna jobba med andra arbetsuppgifter, men inte något som ska gå ut över tränarsysslan.

Vad som händer med tidigare tränarduon John Lehnberg och Fredrik Öberg är inte klart.

– De har gjort ett fantastiskt arbete när de räddade kvar Granlo i Superligan. Vi vill gärna ha kvar dem i föreningen, exakt vilka roller det kan bli tal om är för tidigt att säga än. Vill de vara kvar på något sätt i klubben är vi väldigt glada, säger Fredrik Strese.

Mer läsning

Annons