Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk innebandy-succé – dubbla segrar i Euro Floorball Tour

Det blev dubbel blågul succé i Euro Floorball Tour i helgen, där både de svenska damerna och herrarna segrade.

Annons
Foto: Per Wiklund

Under söndagen mötte det svenska damlandslaget Finland i en direkt avgörande match – en seger och vinsten av Euro Floorball Tour skulle vara säkrad.

Det såg till en början oroväckande ut när Finland kunde sätta 1-0. Men Sverige svarade direkt genom Amanda Delgado Johansson. Bara en kort stund senare skulle Isabell Krantz ge blågult ledningen.

När slutsignalen ljöd stod det 9-5 på resultattavlan och det blev slutligen en komfortabel seger för Sverige.

- Helhetsmässigt känns det som att vi gör en bra insats. Vi gör en bra första period som bäddar för segern. Sen är det lite tråkigt att vi släpper in målen i slutet men helhetsmässigt känns de ändå bra, säger Amanda Delgado Johansson i ett pressmeddelande.

Herrarna mötte å andra sidan Schweiz i en annan avgörande match. Det blev en jämn drabbning, men Sverige kunde gå till pausvila med en 6-5-ledning efter den andra perioden.

Men Schweiz skulle komma att kvittera i den tredje perioden – men därefter tog Sverige över helt och hållet och matcen slutade 11-7.

– Det var skönt att vinna igen. Vi har haft ett par tighta matcher mot Schweiz under min ledning och förlorade senast, så det var skönt att ta tillbaka kommandot, säger förbundskapten Mikael Hill i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons