Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INNELISTA HETAST I MEDELPAD JUST NU

1. Iso Porovic.

Teaterchefen på Scenkonstbolaget som invigde den starka, vandrande, utställningen "Massgravar" på Kulturmagasinet i veckan.

Han skrev också en fullkomligt lysande debattartikel om "gnället som livshållning" som publicerades i ST i måndags (15 juli).

Bästa jag läst i den blaskan på länge, btw…

Iso Porovic är också i egenskap av teaterchef ytterst ansvarig för sommarsuccéerna "Som ni vill ha det" med bland andra Ewa Fröling i Döda fallet, Ragunda, och Teater Sojas andra, utsålda, säsong av det historiska "Spelet om stenstan" på Sveateatern.

2. Oskar Lindroth.

Rappare från Sundsvall som gjort succé med videon till låten "The sön" som – i skrivande stund – haft över 13 000 träffar på Youtube.

Massa sköna sundsvallsvyer i videon som bland annat uppmärksammats av Idol-Danny. Kolla in!

3. Helen Sjöholm.

På torsdag sjunger Sundsvallstjejen på Norra berget i BAO, det vill säga Benny Anderssons Orkester. Det vill säga, det är hon, ABBA-Benny och Tommy Körberg. Bland andra. I BAO. På Norra berget, i Sundsvall. Fattar ni grejen? Den som inte vill dansa då vill aldrig dansa, okej?

4. Helen Caro.

Tjejen från Sundsvall som är en av två svenskar uttagna till "match officials", under "Womans Euro 2013" eller – som vi säger i Sverige – Dam-EM i fotboll. Eftersom hon inte får döma matcher med svenska landslaget vet vi inte riktigt vilka matcher hon gjort. Men en av två svenskor – stort!

5. Christer Nygren.

Dagbladets vasse krönikör som tyckte till om tv-övervakning av "buset" i Sundsvall och fick fart på polisen, som skrev debattartikel och nu också vill ha övervakningskameror på stan. Bra, lokal, journalistik!