Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inrikes bildnotis tisdag

DEKORERAD. Kung Carl XVI Gustaf delade i går på Stockholms Slott ut Prins Carl-medaljen till Markku Niskala för Niskalas tidigare verksamhet som generalsekreterare i Internationella Röda Kors- och Röda Halvmåne federationen. Medaljen delas ut för nationell eller internationell humanitär verksamhet och instiftades av Gustaf V vid Prins Carls avgång som ordförande i Svenska Röda Korset år 1945. (TT)

TUNGA PJÄSER. Från och med den 1 mars förbjuds de största fyrverkeripjäserna, de så kallade fyratumsbomberna, de största pjäserna som i dag är godkända för vanliga kunder. Under de senaste tio åren har sex dödsfall inträffat med fyrverkerier. Fyra av dessa kan kopplas direkt till fyratumsbomber, de övriga två misstänks ha koppling till dem. (TT)

MISSTÄNKT PAKET. Ett misstänkt paket på den amerikanska ambassaden i Stockholm togs i går hand om av polisens bombtekniker. Enligt polisen är paketet inte förknippat med något hot. Paketet hittades när ambassadpersonalen utförde ”normala försiktighetsåtgärder”, uppger ambassadens talesman. Det är inte känt vad det innehöll och vem som skickat det. Enligt Stockholmspolisens länskommunikationscentral kommer teknikerna att undersöka paketet först i morgon. (TT)