Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En till sjukhus efter misstänkt grov mordbrand i lägenhet i Borlänge

Polisen har inlett en förundersökning gällande grov mordbrand efter att en lägenhet i Borlänge brann under natten till måndagen.

Annons

Strax före klockan två under natten till måndagen inkom ett larm om en lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus på Kornstigen Tjärna Ängar i Borlänge. Räddningstjänst, tre ambulanser och polis larmades till branden.

– Det var en fullt utvecklad brand med lågor som slog ut genom fönster och balkong, säger Magnus Jonsson, räddningsledare vid räddningstjänsten.

Den branddrabbade lägenheten ligger på bottenvåningen i ett trevåningshus och flera boende i tre intilliggande lägenheter fick evakueras.

– Det skedde både genom trapphus och via fönster, säger Magnus Jonsson.

Elva brandmän från Borlänges och Faluns räddningsstyrkor jobbade med släcknings- och räddningsarbetet, som beskrivs ha gått förhållandevis bra.

– Vi gick in med rökdykare och släckte i lägenheten och lyckades begränsa spridnigen även på utsidan, säger Magnus Jonsson.

Polisens vakthavande befäl, Roland Nerpin, berättar att en person fick föras till sjukhus med en benskada och en person fick vård på plats av ambulanspersonal.

Större delen av den drabbade lägenheten har fått stora rök- och brandskador.

Vad som ligger bakom branden är ännu okänt. Polisen har spärrat av brandplatsen för en teknisk undersökning under måndagen och en förundersökning om grov mordbrand har inletts.

Timmen före lägenhetsbranden var det ytterligare två brandtillbud i samma område.

Vid 01-tiden brann möbler som stod intill ett sophus på Kornstigen. Även den branden tros ha varit anlagd.

En kort stund senare såg ett vittne hur en person försökte anlägga en brand i en bil på Klöverstigen, men försöket avbröts och personen sprang från platsen.

– Vi har tre händelser inom kort tid men det är för tidigt att säga om det finns något samband. Vi jobbar förutsättningslöst och får se om man kan sätta händelserna i samband med varandra, säger Roland Nerpin.

Mer läsning

Annons