Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna misstänks ha anlagt stor brand i Västmanland

Räddningsstyrkor från flera håll i landet har kämpat hårt med skogsbränder i Västmanlands län, tillsammans med hemvärnet. På lördagen var den sista branden tills sist släckt och en kvinna häktades – misstänkt för att ha anlagt en av bränderna.

Annons
En kvinna har häktats misstänkt för grov mordbrand. Enligt åklagaren kan hon vara skyldig till branden i Broddbo i Sala kommun.

Vid 12.30 på lördagen var räddningstjänsten klar med räddningsinsatsen vid en skogsbrand i Broddbo, i Sala kommun, som rasat sedan i tisdags. Kort dessförinnan beslutade domstolen i Västmanland att häkta en 37-årig kvinna som misstänks för att ha anlagt branden. Hon är skäligen misstänkt, alltså den lägre misstankegraden, för grov mordbrand.

Västmanlands län, och specifikt Sala och Heby kommuner, har skakats av ett stort antal bränder under en dryg veckas tid. Redan fredagen den 1 juni fattade räddningstjänsten i Sala-Heby misstankar om att någon möjligen anlade bränder, eftersom det börjat brinna på flera ställen i Heby och Sala kommuner under kort tid. På måndagen veckan därpå började det brinna kraftigt i ett skogsområde i Rörbo i Sala kommun, alldeles intill det brandhärjade området från den stora skogsbranden 2014 och på tisdagen uppstod ytterligare bränder – inklusive den i Broddbo.

Det finns misstankar om att fler av bränderna kan vara anlagda och polisen är därför angelägen om iakttagelser angående samtliga bränder i Västmanland och har öppnat en särskild tipstelefon för ändamålet.

Mer läsning

Annons