Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang utanför Söderhamn totalförstörd i kraftig brand

Restaurangen på Stenö havsbad eldhärjades under natten mot onsdag. Branden var fullt utvecklad redan när räddningsstyrkorna kom fram och byggnaden gick inte att rädda.

Annons

Restaurangen på Stenö havsbad brann ner till grunden.

Larmet kom klockan 01.50 natten mot onsdag. Enligt SOS hade då flera inringare hört av sig angående att det brann för fullt i restaurangen på Stenö havsbad i Sandarne utanför Söderhamn.

Byggnaden gick inte att rädda utan släckningsarbetet inriktades på att begränsa elden, då det förelåg en stor spridningsrisk till intilliggande byggnader.

Brandorsaken är ännu okänd, inledningsvis rubriceras det därför som mordbrand.

– Vi vet inte hur den har uppstått och har därför inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand men det beror inte på att något liv och någon hälsa riskerats utan mer på det ekonomiska värde som gått till spillo. Vi har bedömt att byggnad och inventarier tingar ett sådant pass värde för det, säger Peter Hultqvist, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

När släckningsarbetet är utfört och området svalnat av kommer platsen att spärras av för en teknisk undersökning.

– Det kan ta tid innan det svalnat av så det kommer inte att ske under förmiddagen i alla fall, möjligen i eftermiddag, säger Peter Hultqvist.

Ingen person ska ha blivit skadad i samband med händelsen.

– Inte så vitt vi vet, säger Peter Hultqvist.

Mer läsning

Annons