Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsbil inblandad i polisjakt

/

Tre personer har gripits efter en vild polisjakt i Umeå. Enligt uppgift till VK.se har polisen avlossat två skott mot bilen – som ägs av en man från Sundsvall.

Annons

Det var på fredagsmorgonen som biljakten och skottlossningen inträffade på Teg i centrala Umeå.

Enligt Aftonbladet.se larmade vittnen polisen om en vansinneskörning i området. Bilen ska bland annat ha krockat med flera bilar.

Polisen ska ha fått stopp på bilen genom att avlossa två skott mot däcken. Efter att ha omringat bilen med dragna vapen greps tre personer. En tjej och två killar, skriver VK.se. Det är oklart vad de misstänks för. Polisen uteslöt till en början inte att händelsen hade ett samband med torsdagskvällens händelser i Umeå, då flera personer greps efter att tre unga män förts till sjukhuset med knivskador.

– Det finns ingen koppling som vi ser det i nuläget, säger Peder Jonsson, informationsansvarig på Västerbottenspolisen, till Expressen.se.

Bilen som polisen sköt mot ägs av en grovt kriminell man som bor i Sundsvall. Han var inte med i bilen. Det är oklart om någon av de gripna är från Sundsvall och hur bilen hamnat i Umeå.

Bilägaren, som är i 50-årsåldern, dömdes i januari till tre års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott och vapenbrott efter att en narkotikahärva avslöjats.

Se film från gripandet på VK.se.

Mer läsning

Annons