Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkte runt, runt, runt och kom aldrig fram: Finns det något miljötänk i kommunen?

Annons

Jag har bara bott några veckor i Sundsvall och har tyvärr stött på en del tokigheter vad beträffar miljön.

Vanligtvis tar jag cykeln, men häromdagen blev det bilen på grund av vissa omständigheter.

Jag la då märke till att gata efter gata blivit antingen enkelriktad eller hade markeringen fordonstrafik förbjuden. Jag skulle nå vissa affärer längre ner mot ån och navet, men hur jag än gjorde så blev det bara runt, runt och återigen runt!

Till slut parkerade jag på en gata som låg en bra bit ifrån mitt mål och gick dit istället. Stötte på ett par från Ö-vik som också upptäckt "rundgången".

Är det verkligen förenligt med god miljö att vi bilister måste åka runt city en massa på grund av förbudsskyltade gator?

Den andra dåliga upptäckten är avsaknaden av askkoppar som förr brukade finnas lite här och var. Till och med saknades det utanför en tobaksaffär!

Jag pratade med innehavaren av affären varvid denne svarade: "Vi får inte ha några för kommunen"

Va?! Skäms kommunen om detta stämmer! Någonstans i mitt huvud och öra hör jag en kommentar som lyder: "Meningen är att vi inte ska röka alls". Det är att gå alldeles för långt i nån sorts löjlig asketism i denna fråga. En rökare röker alltid ändå, så är det ohjälpligt! Rökaren vet att det är farligt för den egna hälsan, men kanske vill skona miljön genom att ha någonstans att lägga fimparna. Så är det för egen del i alla fall.

Sundsvallsmiljö?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons