Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aldrig mer att jag åker buss: Chauffören kan inte ens vänta 10 sekunder

Annons
Chaufförerna är dåliga på att vänta in resenärer som byter buss enligt skribenten. Bilder: Pontus Hellsén och Leif R Jansson/ TT

Varje lördag och söndag när vi kommer in till Navet med bussen så är det samma sak:

Bussföraren på bussen som vi ska byta till ser att vår buss kommer, ibland till och med hejar han på bussföraren i vår buss. Han behöver bara vänta 10 sekunder för att vi ska hinna byta till hans buss, men tro inte att han väntar. Han åker. Och så får vi stå kvar i 30 eller 60 minuter och vänta på nästa.

Lycka till med att få fler att åka buss med det uppförandet. Varför åka med detta färdmedel när man kan åka bil?

Aldrig mer buss

SVAR:

Din Tur förstår insändarens frustration över den beskrivna situationen vid bussbyte på Navet i Sundsvall. Bussarnas avgångstider utgår från en tidtabell, som utarbetas för att ge bästa möjliga anslutningar för resenärerna till andra bussar och för att passa tågens ankomst- och avgångstider.

Förseningar på grund av störningar i trafiken kan innebära att bussar blir sena och därmed missas anslutningar som är planerade.

Att hålla avgångstider samtidigt som förarna förväntas vänta in försenade turer kan inte kombineras utan att det uppstår ett missnöje hos någon av våra resenärsgrupper.

Vi ser regelbundet över våra bussars tidtabeller och linjesträckningar. Det arbetet bygger i hög utsträckning på de synpunkter som kommer in till oss.

Vi vill därför gärna att insändaren hör av sig till Din Tur och lämnar en mer detaljerad beskrivning av vilka busslinjer och tidpunkter som upplevs som ett ständigt problem under lördagar och söndagar på Navet.

Hans Fälldin, Din Tur

 ■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också:

Hållplatsskyltarna i länet är svårlästa och lutar åt alla håll

Orättvist att bara erbjuda gratis bussbiljett via mobiltelefonen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons